Locuitorii din Lupeni, fără căldură la iarnă

Anamaria Nedelcoff

Peste 900 de familii din municipiul Lupeni nu vor avea căldură la iarnă în case, dacă primăria  localităţii nu va reuşi să găsească trei milioane de lei, pentru a achita contribuţiile la stat, precum şi salariile angajaţilor societăţii de gospodărire, Universal Edil, aflate în insolvenţă.

Populaţia are datorii imense la firma de gospodărire

Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni, susţine că s-a ajuns aici, deoarece datoriile oamenilor se ridică la peste 10 milioane de lei.  Mai mult, pentru a-i avertiza pe lupeneni, conducerea Universal Edil a postat la fiecare scară un anunţ în care se precizează că în perioada noiembrie 2012 –aprilie 2013, nu va putea fi furnizat agentul termic.
„SC Universal Edil SA Lupeni, societate aflată în insolvenţă, vă informează că înregistrează datorii către furnizori iar investiţiile necesare pentru eficientizarea sistemului centralizat de termoficare se ridică la sume foarte mari, pe care societatea noastră nu le poate suporta. Uzura avansată a sistemului de distribuţie a energiei termice impune înlocuirea reţelelor termice care au pierderi mari, modernizarea punctelor termice prin echiparea cu pompe cu turaţie variabilă pentru asigurarea presiunii la blocurile P+8 etaje, eficientizarea sistemului prin continuarea contorizării la nivel de branşament. Investiţiile de reabilitare a reţelelor de apă fierbinte şi a punctelor termice din sistemul de termoficare al Văii Jiului au ocolit municipiul Lupeni, acesta fiind vitregit de-a lungul ultimilor şase ani, la noi, ajungând cea mai mică sumă comparativ cu alte localităţi. În consecinţă, date fiind aceste considerente, energia termică pentru populaţia municipiului Lupeni în perioada noiembrie 2012 – aprilie 2013 nu va putea fi asigurată, întrucât toate demersurile societăţii noastre de a recupera debitele înregistrate de datornici, de aproximativ 10 milioane de lei, nu au reuşit”, se arată în comunicatul celor de la Universal Edil.

Primarul Resmeriţă, totuşi, mai speră

Totuşi, primarul Cornel Resmeriţă spune că nu abandonează şi speră ca, într-un fel sau altul, să facă rost de suma minimă cerută. ”Ne trebuie trei milioane de lei, pentru a fi achitate contribuţiile la stat, salariile angajaţilor şi mai trebuie efectuate plăţile la apă şi energie electrică. Am făcut adrese la Finanţe, la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi la premier. Sperăm să-i obţinem, însă era de datoria noastră să-i înştiinţăm pe oameni, să se pregătească”, a declarat Cornel Resmeriţă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare