Eveniment

Locotenentul lui Passaris, susţinut de fosta iubită

Livia Botici

Paul Popa (foto), complicele grecului Passaris, a fost adus ieri, din nou, în faţa magistraţilor. De această dată, la proces a fost audiată şi tânăra pentru care, se pare că, Popa l-a împuşcat pe deveanul Gabriel Duţ.

Din dragoste?

Ieri, locotenentul lui Passaris, cum mai este supranumit, a fost înfăţişat din nou magistraţilor Tribunalului Hunedoara. În sala de judecată s-a aflat şi iubita din acea perioadă a lui Paul Popa, care a fost audiată în legătură cu incidentele petrecute în ziua în care acesta l-a împuşcat pe Gabriel Duţ. „În ziua aceea, eram la o prietenă, Rodrina, moment în care, Mardare şi Lichinţan, amicii fostului meu prieten, Romulus, au venit la prietena mea acasă. Aceştia au început să mă înjure şi să mă facă în toate felurile, pentru că erau nervoşi din cauza faptului că îl părăsisem pe Romulus şi pentru că atunci eram iubita lui Paul Popa. În acel moment, m-a sunat Popa să-mi spună că a ajuns în Deva şi că vrea să ne întâlnim la barul Onix. Când cei doi au auzit că vorbesc cu Popa, mi-au smuls telefonul şi au luat numărul de mobil al lui Popa. Apoi, l-au sunat, ca să-l cheme la Onix să se ia la bătaie. Mie, Mardare mi-a dat un pumn în faţă, după care am plecat de acolo, dar am mers la mama la serviciu, nu m-am mai dus să mă întâlnesc cu Popa, l-am sunat doar pentru a-i spune că aceştia m-au lovit şi să nu meargă să se întâlnească cu ei. Singurul lucru pe care îl mai ştiu despre Paul Popa, de atunci, este că m-a sunat după câteva ore şi mi-a spus aşa: „am făcut mare belea pentru tine!“. A doua zi dimineaţă, după acest telefon, am văzut la ştiri că îl împuşcase pe Gabriel Duţ, unul dintre prietenii lui Mardare şi al lui Lichinţan”, mărturiseşte fosta iubită a lui Paul Popa.

Cer simularea împuşcăturii

Din cauză că expertizele criminalistice reflectă două rezultate diferite, prima spunând că traiectoria glonţului a fost oblică descendentă, iar cea de-a doua uşor descendentă direct orizontală, avocata lui Paul Popa, Maria Vasii, a cerut instanţei de judecată să aprobe o simulare, cu un aparat special, a împuşcăturii. Această cerere a avocatului apărării va fi soluţionată la termenul următor, în data de 22 aprilie.

L-a lăsat paralizat

Paul Popa este suspectat că ar fi comis mai multe infracţiuni. De fapt, este suspectat de anchetatorii greci că l-a ajutat pe Passaris să evadeze dintr-o închisoare elenă, furnizându-i un pistol, cu care acesta a împuşcat doi poliţişti. În noiembrie 2001, casierul şi paznicul unei case de schimb valutar au fost ucişi de Passaris. Popa a fugit în Grecia la scurt timp după arestarea lui Konstantinos Passaris, după care s-a ascuns o vreme şi în România, în ultima perioadă aflându-se în Deva. După ce l-a împuşcat pe Gabriel Duţ, pe o stradă din municipiu, acesta rămânând paralizat pentru toată viaţa, Paul Popa a fugit din ţară, fiind dat în urmărire internaţională. Mai târziu, a fost arestat în Spania, unde stătea sub un alt nume, dar a reuşit să evadeze. În anul 2008 a fost prins de poliţiştii de frontieră austrieci, fiind extrădat în România. În prezent, se află încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Aiud.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura