Eveniment

Locotenentul lui Passaris, din nou, la Deva

03-paul-popa-2145

Nicoleta Popa

Paul Popa (foto), complicele grecului Passaris, a fost adus ieri, din nou, la Tribunalul Hunedoara, unde este judecat într-un proces pentru că în urmă cu şapte ani a împuşcat un tânăr, lăsându-l paralizat.

La termenul de ieri, magistraţii au amânat cauza pentru data de 7 ianuarie, deoarece Laboratorul de Expertize Criminalistice Cluj nu a efectuat expertiza balistică a glonţului, cu care a fost împuşcată victima. Totodată, actele medicale din dosar vor fi trimise la Serviciul de Medicină Legală Hunedoara, pentru efectuarea unei noi expertize medico-legale a victimei, Gabriel Duţ, cerută de inculpat o dată cu rejudecarea cazului. În prezent, Paul Popa se află în Penitenciarul Aiud.

Suspectat de mai multe infracţiuni

Paul Popa este suspectat că ar fi comis mai multe infracţiuni. Întâlnindu-se cu Konstantinos Passaris, în Grecia, acesta a devenit un fel de locotenent al temutului infractor grec. De fapt, Paul Popa este suspectat de anchetatorii greci că l-a ajutat pe Passaris să evadeze dintr-o închisoare elenă, furnizându-i lui Passaris un pistol cu care acesta a împuşcat doi poliţişti.

În noiembrie 2001, casierul şi paznicul unei case de schimb valutar au fost ucişi de Passaris. Popa a fugit în Grecia la scurt timp după arestarea lui Konstantinos Passaris, după care s-a ascuns o vreme şi în România, ultima perioadă aflându-se în Deva. După ce l-a împuşcat pe Gabriel Duţ, pe o stradă din Deva, Paul Popa a fugit din ţară. Mai târziu, a fost arestat în Spania, unde stătea sub un alt nume, dar a reuşit să evadeze. A fost prins, anul trecut, de poliţiştii de frontieră austrieci, la un control de rutină şi adus în ţară.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura