Lobby pentru Drumul lui Bãsescu şi gara din Petroşani

Adriana Năstase05 vochitoiu

La iniţiativa senatorului Haralambie Vochiţoiu (foto), parlamentarii hunedoreni au adresat o scrisoare deschisă premierului şi vice-premierului, privind finanţarea reabilitării DN 66 A Câmpu lui Neag-Herculane şi a Gării Petroşani.
În scrisoarea deschisă se arată că judeţul Hunedoara este printre cele mai urbanizate judeţe din ţară, dar şi printre cele mai sărace zone din Uniunea Europeană, una din cauzele acestei realităţi fiind starea precară a infrastructurii de transport care, timp de peste două decenii, a condamnat îndeosebi sudul zonei la izolare. ”Consecinţa se vede astăzi în datele statistice privind locurile de muncă şi nivelul scăzut al salariilor, la care se adaugă exodul masiv al tinerilor şi specialiştilor hunedoreni plecaţi la muncă în alte zone din ţară sau din străinătate”, susţine senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu.
Parlamentarii judeţului arată că sprijinirea guvernamentală a acestor două proiecte majore – Reabilitarea DN 66A Câmpu lui Neag – Herculane şi  Modernizarea staţiei de cale ferată Petroşani are capacitatea să readucă judeţul Hunedoara în circuitul economic naţional. În argumentare se arată că lucrările de amenajare a Drumului Naţional 66A Câmpu lui Neag – Herculane, construit pe un vechi drum forestier, au început în anul 1999, în timpul guvernului condus de Radu Vasile şi au fost întrerupte de mai multe ori, ultima oară, fiind reluate în 2006 şi sistate în 2008. În ceea ce priveşte Staţia de cale ferată Petroşani, se precizează că acesta a fost dată în folosinţă în 1870, adică în urmă cu 145 de ani şi de-a lungul timpului a beneficiat de foarte puţine lucrări de întreţinere, fără să fi fost reabilitată vreodată, fiind posibilă chiar prăbuşirea unor secţiuni ale acesteia.

13 comentarii la „Lobby pentru Drumul lui Bãsescu şi gara din Petroşani

 • 11 decembrie 2015 la 14:06
  Permalink

  Umflatule, drumul lui Baselu duce la DNA.
  Te bagi ?!

 • 11 decembrie 2015 la 16:09
  Permalink

  Dooamneeeeee, asta arata a om, aduce a om, dar chiar e om? Parca-i porcu lu Berila zbierand la macelar sa-i faca soriciu bun. Lasa bre Senatiru Resturilor ca drumu lu matale este unu singur; LA PUSCARIE, HARYYYYY LA PUSCARIE, LA PUSCARIE, HARYYYYYYYY LA PUSCARIE

 • 11 decembrie 2015 la 20:57
  Permalink

  Oare de ce ar trebui sa mearga la DNA ? De ce la puscarie ? Ce-a facut ?

 • 11 decembrie 2015 la 21:58
  Permalink

  N-a fu/tu/t-o pe mata Napoleaoane……d`aia. Te otfici?

 • 11 decembrie 2015 la 22:52
  Permalink

  Asa arata mutra unui pitecantrop care va reforma clasa politica.

 • 12 decembrie 2015 la 10:56
  Permalink

  Daca arata ca un pitecantrop asa l-a lasat Dumnezeu. Va reforma el clasa politica ? Nu cred. Pentru ca nu a facut ex cu mama lui Napoleon nu trebuie sa mearga la puscarie.

 • 12 decembrie 2015 la 11:18
  Permalink

  La puscarie ar trebui sa mearga pentru furturile din fonduri europene. Si ar mai fi si altii, ca si impostorul de Firczak care n-a probat niciodata ca-i rutean si care incalca legea dand salarii babane fiului sau.
  Oare hoasca aia de Campeanu mai traieste? I-a tras Molot un mandat de parlamentar si a disparut ca magarul in ceata!
  Vai de capul judetului asta, cei mai incapabili parlamentari au mandate aici!

 • 12 decembrie 2015 la 13:25
  Permalink

  Cata rautate. Se faci omul pitecantrop este o jignire fara margini. Se vede cu ochiul liber ca este australopitec. As ruga un pic de decenta in acuratetea descrierii…

 • 12 decembrie 2015 la 15:24
  Permalink

  Auzi mai Eu, pesedistii cu cat te platesc sa le pupi dosul. Cum o faci, pe rand sau la toti odata ? De Nistor si Resmerita nu stii nimic, papagalule ?

 • 12 decembrie 2015 la 17:45
  Permalink

  Nu cred ca esti liberal handicapatule!
  Altfel nu te-ar fi deranjat ca am scris de Vochitoiu cel penal.
  Nici de Firczak nu ar fi trebuit sa te deranjeze.
  Nici de baba aia nu cred ca te-ar fi deranjat…mai ales ca a trecut pe la Alde…

  Inseamna ca poate esti Firzak…ca de obicei impostor. Papagal penibil.

  Am scris despre toti parlamentarii ca sunt incapabili, dar esti prea bou sa citesti tot.
  Te rog sa completezi tu cu cei doi mentionati de tine. Mai ales de Nistor, care pare ca are aceeasi problema cu Firczak…si-a angajat neamurile pe la cabinetul parlamentar.

 • 12 decembrie 2015 la 18:08
  Permalink

  Mai comentacilor! era vorba de Gara din Petrosani !!! ..dar ce folos ca ai gara dar n-ai trenuri de persoane sa circule pe relatia Petrosani- Deva! Circula elegant ZMK-ul la care au actiuni si bani de campanie toti parlamentarii din Vale! Asta nu vede nimeni!!! Nu avem tren din Petrosani la Deva de la ora 7,30 pana la 15,30! La ce ntrebuie gara!!! Numai sa ne falim cu ea???? N-are rost!!! ,,apoi mineritul este distrus!!! …….votati cu PDL!!!

 • 12 decembrie 2015 la 20:13
  Permalink

  Auricu Lindiku, iredentist sovinist, zmk limbika ta in dosu lu senatoru resturilor.Pa, tu!

 • 12 decembrie 2015 la 23:35
  Permalink

  Mă papagalule, cred că ești obsedat de ungurul ăla de care zici multe și mărunte. Poți să crezi ce vrei dar, handicapatule, nu tot ce crezi tu e real. Acum nu te mai scuza că te afunzi în prostie tot mai mult. E clar ca croșetezi ca să ajungi la firtac. Diagnosticul tău e paranoia. Zam va fi casa ta în ***ând.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.