Politica si administratie

Lista lui Samoilescu

05 samoilescu (3)

Nicolle Ebner

În urma articolelor critice apărute în MESAGERUL HUNEDOREAN pe tema incompatibilităţii şefilor unor direcţii deconcentrate, prefectul Ioan Samoilescu (foto) a pasat problema organelor abilitate de la Bucureşti.

Să decidă ministerele
Prefectul susţine că legea este ambiguă şi nu poate decide care dintre directori de la instituţiile deconcentrate se află în stare de incompatibilitate şi care nu. Aşa că, a trimis lista cu cei 100 de directori generali şi adjuncţi de la instituţiile deconcentrate din judeţ, pentru a se analiza fiecare situaţie în parte şi a se lua o decizie. „Nici Agenţia Naţională de Integritate nu tranşează destul de explicit problema şi, atunci, am sesizat despre starea de incompatibilitate toate cele 11 ministere vizate de actul normativ. Să decidă ele cine este sau nu este incompatibil, pentru că ele sunt organele ierarhice de decizie”, a declarat prefectul Ioan Samoilescu  pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

La judeţ, problema e clară
În schimb, Consiliul Judeţean Hunedoara, care a primit acelaşi răspuns de la ANI, nu are nici un fel de dubii sau nelămuriri cu privire la incompatibilitatea directorilor de instituţii judeţene, care sunt şi consilieri judeţeni. Fără să arunce pisica moartă în curtea altor instituţii, la şedinţa CJH din data de 26 iunie se va pune în discuţie proiectul de hotărâre privind „constatarea încetării de drept a unor mandate de consilieri judeţeni”. (N. Ebner)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.