Lipsă de viziune şi neputinţă liberală

07 macheta aeroport SaulestiUn liberal nevrotic şi extrem de contestat, din cauza declaraţiilor care au ţinut de multe ori prima pagină a presei locale, este deputatul Bogdan Ţîmpău, un lider incapabil să controleze şi să conducă partidul primit cadou de la fostul preşedinte Mircea Ioan Moloţ.
Totuşi, unele rezultate există! Notabilă este „strategia” prin care impetuosul Ţîmpău a reuşit să îndepărteze, în urma unor decizii strălucite, liberali adevăraţi (Dorina Niţă – viceprimarul municipiului Petroşani, Doiniţa Bălănesc – preşedinta Organizaţiei de Femei PNL Petrila, Mărcuş Achim – primarul din Buceş, Milu Folescu – primarul din Vaţa de Jos, Costel Avram – vicepreşedinte PNL) şi să ducă la deznădejde colegi de partid, dintre care amintim pe Ovidiu Furdui – primarul din Crişcior, Călin Dud – primarul din Lucoiu de Jos şi Dorin Gligor, prim-vicepreşedinte al PNL Hunedoara.
Mai nou, preşedintele moştenitor nu mai cunoaşte diferenţa între partidul scăpat din mână şi PSD, iar pe unde merge îşi dă în petec, trăgându-se de şireturi cu persoane a căror activitate este greu de contestat, cum ar fi fostul prim-ministru Victor Ponta.
Săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, s-a trezit vorbind într-un mod penibil lui Victor Ponta, lui Dragnea şi lui Nistor: „Să vă fie ruşine, domnule Ponta, să vă fie ruşine, domnule Dragnea, să vă fie ruşine, domnule Nistor!…”. Dacă cel din urmă a mai auzit câteodată de Bogdănel (nume de alint dat de colegul exclus Balint), nici Ponta şi nici Dragnea nu au cunoştinţă de agresivul personaj din PNL, deoarece acesta nu s-a făcut remarcat în nici un fel.
Din lipsă de viziune clară asupra situaţiei judeţului, impetuosul deputat Bogdan Ţîmpău este specializat în a dezinforma populaţia judeţului Hunedoara şi a prezenta starea dezastruoasă, dând vina pe PSD. După ce şi-a epuizat puţinele argumente şi proiecte, a trecut la atacuri murdare care nu îi fac cinste. Orbit de furia neputinţei liberalilor pe care îi conduce, a pornit atacurile cu invective împotriva PSD Hunedoara şi a conducătorilor acesteia. Este regretabil că un asemenea deputat se umple de mocirlă, recurgând la fapte sau vorbe ce nu-l onorează.
În toate intervenţiile sale din cadrul conferinţelor de presă dă vina doar pe PSD deoarece, în mintea sa, refuză categoric să accepte informaţia conform căreia cel care a gândit Complexul Energetic Hunedoara nu este altul decât Adriean Videanu. Ţîmpău nu poate reţine nici numărul Hotărârii de Guvern – 1023/2011, privind unele măsuri de reorganizare a producătorilor de energie sub conducerea liberalului Ioan Ariton. Deputatul evită să spună că începutul colapsului termocentralelor Mintia şi Paroşeni poartă marca domnilor Victor Bucaleţ, Cristian Vladu, Mircea Borca şi Nicolae Petroi, nici unul dintre aceştia nefiind membru PSD, ci au fost membri marcanţi PNL.
Deputatul Ţîmpău uită, de cele mai multe ori, să spună locuitorilor judeţului Hunedoara că, din 2005 până în 2012, PNL-iştii au condus şi activitatea minelor din Valea Jiului.
Când este vorba să critice, Ţîmpău este de neîntrecut, dar nu vrea să recunoască toate contractele încheiate între firma soţiei sale – TOTAL CONSULT SRL – cu administraţiile locale, făcând studii de fezabilitate pentru anumite proiecte, unele dintre acestea nefiind realizate: Tomeşti 2009 – 19.040 lei; Zam – 120.000 lei; Bătrâna 2010 şi 2014 total – 30.000 euro; Crişcior 2008 şi 2010 total – 40.000 lei; General Berthelot 2008 şi 2009 total – 45.000 lei; Pestiş 2009 total – 88.450 lei; Blăjeni 2008 total – 72.596; Baia de Criş 2009, total – 208.128 lei; Bretea 2008 şi 2009 total – 25.635 lei; Luncoiu de Sus 2009 – 40.000 lei.
Domnule Ţîmpău, de ce nu recunoaşteţi că situaţia dezastruoasă în care se află judeţul vi se datorează dumneavoastră şi PNL-ului? Aveţi obligaţia să răspundeţi la următoarele întrebări:
• Ştiţi că există localităţi fără reţea de apă-canal şi electricitate?
• Câţi bani au fost alocaţi pentru studii de fezabilitate sau pentru proiecte nerealizate, cum ar fi:
– Aeroportul de la Săuleşti (peste 150.000 de euro);
– Complexul Aqua Parc din Valea Jiului (peste 80.000 lei);
– Mica Autostradă Deva-Hunedoara (peste 150.000 euro);
– Amenajarea Consiliului Judeţean Hunedoara (peste 400.000 de lei);
– Investiţiile în infrastructură pentru turism durabil în zona Parâng (peste 100.000 lei);
– Deponeul Ecologic la Petrila (peste 25.000 lei);
– Dezvoltarea infrastructurii turistice în zona Montană Înaltă (peste 345.000 lei).
• Câte contracte are „deputata hunedorenilor” cu Primăria municipiului Hunedoara? Au fost făcute precizări cu referire la valoarea acestora?
• Când se va începe mutarea grupurilor 3 şi 4 de la Cernavodă la Mintia, măsură propusă de PNL ca soluţie pentru salvarea CEH?
• Care este termenul de finalizare a liniilor de troleibuz sau autobuz electric între Deva şi Hunedoara, pe de o parte, şi Petroşani şi Uricani, pe de altă parte?
• Care este stadiul lucrărilor la „Muzeul Satului Hunedorean”, unde instituţia administrativă a judeţului a plătit în 2012 suma de 81.584,72 lei pentru un studiu de fezabilitate?
• Care este prejudiciul adus judeţului Hunedoara de Compania Judeţeană de Drumuri?
• Cât de eficient este Parcul de Afaceri din Simeria? De ce acesta nu are nici o activitate?
• Cum s-a câştigat licitaţia Parcului Industrial Călan?
• Care este prejudiciul adus de Compania de Turism înfiinţată de Consiliul Judeţean Hunedoara?
• De ce municipiul reşedinţă de judeţ nu are deschidere la autostradă?
• De ce nu există un pasaj care să permită cetăţenilor accesul în cartierul Grigorescu?

Acestea sunt doar câteva întrebări la care trebuie să daţi răspunsuri justificate!

Biroul de presă al PSD Hunedoara

4 comentarii la „Lipsă de viziune şi neputinţă liberală

 • 2 iunie 2016 la 20:14
  Permalink

  ce imi este PNL ,ce imi este PSD……..ciolanul conteaza,hotu striga hotul

 • 2 iunie 2016 la 22:43
  Permalink

  Timpau, am crezut ca esti numai prost, dar tu esti si hot!

 • 2 iunie 2016 la 23:20
  Permalink

  Bogdanele mai bine taceai. Te-ai facut de cocos in conferinta aia de presa dar ce scrie aici le intrece pe toate. Tu esti si prost, si obraznic.
  Pe langa faptul ca ai ajuns din greseala deputat si ca esti cvasinecunoscut in Parlament, mai ai si tupeu sa te legi de niste nume care te fac praf in orice fel de dezbatere .
  Cu argumentul ca tu sugeai la deget cand acei oameni incepusera sa faca politica.

 • 3 iunie 2016 la 13:27
  Permalink

  @Cristi V., ai dreptate, acei oameni au vechime, s-au naravit in rele, deci la oameni noi tot ei, ca se pricep.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare