Linie de gardă pentru ambulanţieri şi asistenţi

Din luna martie a anului viitor, conform unei ordin al Ministerului Sănătăţii, asistenţii medicali, ambulanţierii şi dispecerii din cadrul serviciilor de ambulanţă vor executa gărzi plătite, în limita prevederilor bugetare. Până în prezent, de această prevedere beneficiau doar medicii.
Asistenţii medicali, ambulanţierii sau dispecerii, pentru orele suplimentare executate, beneficiau doar de ore libere, care din lipsa de personal, nu se puteau acorda, acumulându-se în timp. Conform oficialilor Ministerului Sănătăţii, măsura urmăreşte evitarea blocării sistemului care acordă asistenţă medicală de urgenţă şi transport medical asistat, determinată de necorelarea dintre suprasolicitarea şi motivarea personalului.
Dar, angajaţii de la ambulanţă nu sunt prea siguri cum ar putea fi aplicată măsura amintită. Directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, doctorul Emil Stoica, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că „teoretic sună bine, doar că practic, e puţin mai greu de pus în aplicare. „Teoretic, este bine, pentru că ambulanţierii şi asistentele au ore suplimentare, care acum nu sunt plătite, ci se dau libere. Dar, garda e pentru medici. Ca şi termen, înţeleg că şi şoferilor li s-a făcut linie de gardă. Era mai simplu dacă se preciza că vor fi plătite orele suplimentare şi gata. Repet, garda este pentru medici, nu pentru şoferi”, a declarat Emil Stoica. De asemenea, medicul mai spune că nu ştie cum vor fi efectuate plăţile, din moment ce se precizează că banii se vor da în limita bugetului, iar bugetul nu este suplimentat. (A. Nedelcoff)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cursuri suspendate la Ciungu Mare

Singura şcoală din judeţ unde cursurile au fost suspendate este cea din satul Ciungu Mare, comuna Romos. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului

„Pisica” respinge ideea unei crize de portari

Hunedoreanul Bogdan Lobonţ (foto) (34 de ani), care este cel mai experimentat portar din circuitul naţionalei României, consideră că nu

Bulina neagră, 14.12.2012

Gianmarco Morelli, italian condamnat pentru crimă Pentru că, după ce şi-a ucis tatăl în urmă cu câteva luni, din cauza

Închide