Liga minerilor, la un pas de administrare specialã

1 octombrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Carmen Cosman

Caz unic în istoria sindicalismului. Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului este la un pas de declarare a insolvabilităţii. Datoriile acumulate în decursul anilor depăşesc un milion de lei, iar conturile organismului sindical sunt blocate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara, tocmai din cauza sumelor restante.

Finanţele au cerut insolvenţa

Înfiinţată de Miron Cozma, Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului este la un pas de declarare a stării de insolvabilitate. Din cauza datoriilor acumulate la bugetul de stat, Administraţia Financiară Petroşani a trimis către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara, o cerere de declarare a insolvabilităţii pentru LSMVJ. Deocamdată, intenţia nu s-a concretizat, pentru că mai sunt necesare unele documente. „Administraţia Financiară Petroşani a trimis dosarul la noi. A fost depusă cererea de declarare a stării de insolvabilitate. Acum, aşteptăm de la administraţie să ne trimită documentele de care avem nevoie şi să vedem dacă sunt îndeplinite condiţiile”, a declarat Mihaela Mănăilă, reprezentanta Compartimentului de Presă din cadrul DGFP Hunedoara. Potrivit datelor oficiale, LSMVJ înregistrează datorii la bugetul consolidat al statului în cuantum de 1.137.548 de lei şi are poprire pe conturi. Dacă va fi declarată starea de insolvabilitate, Liga va intra în administrare specială.

Are datorii şi către Companie

De asemenea, Liga are datorii şi către Compania Naţională a Huilei. Instanţa de judecată a calculat că pagubele înregistrate de CNH pe parcursul grevei generale din perioada 4-22 ianuarie 1999 sunt de 12 miliarde de lei vechi, iar la această sumă, se adaugă penalităţile şi majorările de întârziere. Reprezentanţii LSMVJ au încheiat de comun acord cu administraţia, un grafic de eşalonare a acestor sume şi, din 2005, au început să achite din restanţă.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Locurile de munca vacante 1 octombrie 2010 Petrosani

vânzător - 1; şofer automacaragiu - 1; redactor prezentator de televiziune - 1;  redactor - 2; psiholog - 1;  portar...

Prins cu mercurul în podul casei

Un bărbat din comuna Rapolt este cercetat pentru deţinere de substanţe interzise. În casa lui, poliţiştii au descoperit 750 de...

Bulina neagră

Constantin Cărăuşu, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Hunedoara

Închide