Liga Minerilor din Valea Jiului, bună de plată

23 noiembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magistraţii Judecătoriei Petroşani au hotărât că Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului trebuie să achite suma de 8.000 de lei către Asociaţia Salvital, care coordonează activitatea SMURD.

Suma calculată de instanţă reprezintă restanţe la cotizaţia pentru serviciile SMURD, LSMVJ fiind unul dintre membrii fondatori ai Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare din judeţul Hunedoara. Totodată, instanţa a mai decis obligarea LSMVJ la plata sumei de 39,30 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, dar decizia poate fi atacată cu recurs.
Pe de altă parte, Liga minerilor, condusă de Zoltan Lacataş (foto), înregistrează şi datorii importante către bugetul de stat, în valoare totală de 1.140.876. lei, şi este la un  pas de declararea insolvenţei. În plus, în urma unei verificări făcute în teritoriu, reprezentanţii Curţii de Conturi au stabilit că sindicatele trebuie să returneze către Compania Naţională a Huilei aproximativ trei milioane de lei, reprezentând fondurile primite de LSMVJ de la CNH, în baza unui protocol pe care inspectorii Curţii de Conturi îl consideră ilegal. Este vorba de alocarea unui procent de 5,8, redus ulterior la 3.9 la mie, din fondul de salarii, către sindicatele miniere din Valea Jiului, bani pe care acestea îi foloseau la plata salariilor, cheltuieli sau organizarea unor activităţi. (C. Cosman)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Douã patinoare pentru Petrosani

Capitala Văii Jiului va beneficia în această iarnă de două patinoare, ambele private. Cel mai nou va fi realizat de...

Gura lumii

Toaletele publice au fost şi sunt încă o plagă infectată şi urât mirositoare a societăţii româneşti. Obligaţi însă de pretenţiile...

Orăştiancă sărbătorită cu ocazia centenarului

Un eveniment cu totul special s-a petrecut la Orăştie, duminică, 21 noiembrie. O orăştiancă „get-beget” a împlinit venerabila vârstă de...

Închide