ActualitateFlash

Liftul spitalului din Deva, pericol pentru pacienţi

Livia Botici

Unul dintre elevatoarele Spitalului Judeţean din Deva reprezintă un real pericol pentru pacienţii care sunt transportaţi din saloanele de la etajele superioare, la subsol, unde se află secţia de Radiologie. Asta, deoarece, în ultimii ani, mecanismul nu a fost supus unor reparaţii capitale, motiv pentru care, astăzi, liftul se poate prăbuşi, oricând.

Trebuie reparat de urgenţă
Potrivit managerului Spitalului Judeţean Deva, Silviu Didilescu, singurul elevator care are acces de la ultimul etaj al clădirii, până la subsol, a fost declarat „expirat” şi necesită de urgenţă reparaţii capitale, altfel, poate chiar să-i ucidă pe cei care îl folosesc. „Imaginaţi-vă că, de 25 de ani, de când este în funcţiune acest lift, el nu a fost reparat niciodată, ceea ce înseamnă că este într-o stare deplorabilă. Astăzi (n.r.-ieri), firma care se ocupă de întreţinerea elevatoarelor din spital ne-a anunţat că liftul nu mai poate funcţiona, deoarece reprezintă un pericol pentru cei ce-l folosesc. Astfel, chiar dacă este singurul mijloc de transport al bolnavilor, pe targă, de la etajele superioare, la subsol, unde se află secţia de Radiologie, vom fi nevoiţi să-l închidem. Aşa că,  brancardierii vor transporta pacienţii cu un alt lift, în care încape o targă, până la parter, iar de acolo, îi vor duce în braţe. Este o situaţie foarte dificilă şi avem nevoie de bani pentru a o remedia. Suma necesară reparaţiilor este de 20.000 de euro, banii pe care nu îi avem. O să încercăm să găsim o soluţie, pentru a putea să ieşim din acest impas”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Silviu Didilescu.

Donaţi pentru un lift nou!
Până în momentul în care va găsi o soluţie pentru ca vechiul ascensor să fie reparat, managerul devean are o altă idee. „Mai avem încă o soluţie, care nu ştiu de ce nu a fost luată în calcul până acum. În acest spital, mai există un puţ, acolo unde se poate construi un alt lift, care ar însemna un imens plus pentru această unitate sanitară. Tot ce ne lipseşte sunt banii. Tocmai de aceea, ne gândim serios să începem o campanie de strângere de fonduri, pentru ca noul lift să poată fi construit. Avem nevoie de o sumă în valoare de 45.000 de euro şi oricine ne poate ajuta, este binevenit”, a adăugat Silviu Didilescu.

2 comentarii la „Liftul spitalului din Deva, pericol pentru pacienţi

  • Eu nu cred chestia asta…pentru ca stiu si aceste lifturi au fost reparate de multe ori acest „director” vrea numai banii vostri=]] pentru el …El crede ca venind face un bine:| nu este adevarat provoaca numai rau el nu are bani de lifturi si altele dar are bani pentru camere de filmat si multe altele… ce parere aveti?

  • Eu nu cred chestia asta…pentru ca stiu si aceste lifturi au fost reparate de multe ori acest „director” vrea numai banii vostri=]] pentru el …El crede ca venind face un bine:| nu este adevarat provoaca numai rau el nu are bani de lifturi si altele dar are bani pentru camere de filmat si multe altele… ce parere aveti? eu sunt de parere ca este un bou!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura