ActualitateFlash

Liderul sindical Paul Rusu: Aproape 90 la sută dintre dascălii hunedoreni vor înghețarea anului școlar la sfârșitul lunii mai

Peste 15.000 de sindicaliști din în­vă­ță­mânt au ieșit ieri în stradă, revendicările fiind de natură salarială, dar și privind infrastructura de educație. Sindicaliștii s-au întâlnit în fața guvernului și au plecat în marș pe Calea Victoriei spre Parlament.

Tot mai mulţi necalificați și suplinitori
În drum de la guvern spre parlament, mani­fes­tanții s-au oprit la Biblioteca Universitară, unde au așteptat pentru a nu se întâlni, la Palatul Parlamentului, cu protestatarii AUR. „Nu vrem să ne amestecăm cu cei care pro­testează acolo. (…) Nu avem nici o treabă cu cei care protestează acolo, e treaba lor, noi avem o altă agendă şi nu ne amestecăm cu alte persoane”, a spus liderul Federaţiei Sin­dicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor. El a spus că rămâne în vigoare intenţia de a declanşa greva generală în Educaţie, începând cu 22 mai. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindi­ca­telor din Educaţie „Spiru Haret” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater” au anunțat că acţiunea urmăreşte să atragă atenţia asu­pra problemelor cu care se confruntă sis­temul de învăţământ românesc, în mod spe­cial, angajaţii – personalul didactic, nedidactic şi didactic auxiliar.
Paul Rusu, liderul Sindicatului Învăță­mân­tului Preuniversitar din județul Hunedoara, a de­clarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că, în urma referendumului organizat cu cei 5.070 de sindicaliști hunedoreni, 87 la sută dintre ei s-au declarat pentru declanșarea grevei generale și înghețarea anului școlar la finalul lunii mai. „Premierul Ciucă a uitat de când e politician că e și general. A făcut pro­misiuni, dar a uitat de ele. Vrem să i se acorde și Învățământului ceea ce merită. Să se procedeze așa cum s-a întâmplat cu angajații din sistemul sanitar. Altfel, va fi rău. Tot mai mulți necalificați sau suplinitori sunt în școli, ceea ce nu este bine. Referendumul realizat în județul Hunedoara arată că 87 la sută dintre cei 5.070 de sindicaliști vor să se de­clan­șeze greva generală”, a spus liderul sin­dical Paul Rusu. (S. Popa)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura