Sport

Lideri la Cupa României „zboară” spre Mondiale

Ciprian Marinuţ

Aeromodeliştii de la „Aurul” Brad au „zburat” la cea mai mare înălţime la prima etapă a Cupei României din acest an şi şi-au asigurat locurile în echipa României pentru Campionatul Mondial ce va avea loc la vară, în Slovenia.

Aşi la juniori, maeştri la seniori
Dominarea brădenilor în competiţiile interne de aeromodelism a fost evidentă şi la primul concurs oficial din acest an. Sportivii pregătiţi de Adrian Macsim au ocupat trei dintre cele patru locuri întâi şi două locuri doi la prima etapă a Cupei României, desfăşurată la Piteşti, în perioada 4-8 aprilie, cu participarea a 14 echipe din Divizia Naţională. Aurul Brad a strălucit în competiţia juniorilor, unde a obţinut locurile unu şi doi la individual, prin Andrei Macsim şi Nicolae Onea şi locul întâi la echipe. „La individual, în finală au intrat cinci aeromodelişti. După primul baraj, au mai rămas cei doi juniori ai clubului nostru, iar în al doilea baraj, Andrei Macsim a câştigat în faţa lui Nicolae Onea”, a precizat antrenorul Adrian Macsim. La seniori, brădenii au obţinut locul întâi la individual prin Darius Şerban, care a fost la egalitate cu Viorel Ciucu (Piteşti), iar la echipe, Aurul s-a clasat pe locul secund după Aeroclubul României Piteşti. „În finala la seniori s-au calificat şase aeromodelişti, trei dintre ei, Darius Şerban, Ioan Mascovschi şi Andrei Roşianu, fiind de la Aurul Brad. După primul baraj, în cursă au mai rămas Darius Şerban şi Viorel Ciucu (Piteşti), dar pentru că s-a întunecat, duelul se va derula la etapa următoare”, a afirmat  Adrian Macsim.

Trei pentru Slovenia
Rezultatele excelente de la această competiţie şi renumele câştigat în ultimii 15-20 ani în care au dominat  aeromodelismul românesc le-au adus brădenilor excelente oportunităţi pe plan internaţional. Adrian Macsim a fost desemnat de Federaţia Română de Modelism, antrenorul lotului naţional de juniori care va participa la Campionatul Mondial de Zbor Liber, programat între 27 iulie şi 3 august în Slovenia. De asemenea, Andrei Macsim şi Nicolae Onea au fost nominalizaţi în lotul României, format din şase aeromodelişti, pentru această competiţie. În fine, la seniori, Ioan Mascovschi face parte din echipa României care va participa la Campionatul European ce va avea loc în Italia între 4 şi 10 august. „La juniori, obiectivul este cucerirea unei medalii. Vom efectua pregătiri intense, care vor culmina cu un cantonament de două săptămâni la Deva”, a precizat Adrian Macsim.
La prima etapă a Cupei României şi la competiţiile internaţionale, concurenţii „zboară” cu planoare profesionale F1A.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura