Liceul „Teglas Gabor“ din Deva, la 10 ani de la înfiinţare

28 octombrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

04 kocsis attila levente-Marko Bela-iuliu winkler399Oana Mihnea

Cu prilejul împlinirii a 10 ani de la înfiinţarea Liceului „Teglas Gabor“ din Deva, ieri, la unitatea de învăţământ respectivă a fost organizată o întâlnire restrânsă, la care au participat persoanele care au avut o contribuţie esenţială la înfiinţarea şcolii. Gazda acestui eveniment a fost senatorul UDMR Marko Bela, nimeni altul decât cel care a sunat din clopoţel pentru prima dată la deschiderea oficială a instituţiei.

Senatorul Marko Bela, împreună cu preşedintele organizaţiei judeţene UDMR Iuliu Winkler, directorul şcolii, Kocsis Attila Levente şi cadre didactice de la „Teglas Gabor“ au marcat evenimentul printr-o serie de discuţii referitoare la modul cum au evoluat lucrurile până acum, dar şi ceea ce urmează să se întâmple de acum încolo la nivelul şcolii, pentru o mai bună organizare.
„Existenţa acestei şcoli, după părerea mea, este o „dovadă vie“ a solidarităţii comunităţii maghiare din judeţul Hunedoara. Cu alte cuvinte, am reuşit să înfiinţăm o instituţie de învăţământ de sine stătătoare, cu predare în limba maghiară, care asigură o calitate certă a nivelului de pregătire educaţională. De la început, scopul principal a fost acela de a menţine identitatea comunităţii maghiare prin intermediul unei astfel de instituţii“, a declarat Marko Bela.
În prezent, la Liceul „Teglas Gabor“, învaţă 590 de elevi, de care se ocupă 32 de profesori titulari şi 12 în regim de plată cu ora. Printre cei care învaţă la acest liceu, sunt şi elevi cu rezultate foarte bune la diferite concursuri şi olimpiade.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Tot mai mulţi deveni solicită contorizare individuală pentru încălzire

Potrivit şefului Serviciului Termoficare al Electrocentrale Deva, tot mai mulţi locuitori ai municipiului reşedinţă de judeţ, care sunt racordaţi la...

Daria, rezultat sub potenţial la Europene

Maestra FIDE Daria Vişănescu (foto), legitimată la Clubul de şah Deva, a acumulat numai 4,5 puncte din nouă posibile şi...

Nokia are planuri de revenire

Dupa cum se ştie, divizia de telefoane de la Nokia a fost achiziţionată de compania Microsoft, care a comunicat că...

Închide