Comunitate

Liceul agricol din Geoagiu, prezent la evenimentele de profil din județ

Magdalena Șerban

Fără să ieși în lume, să te prezinți și să justifici de ce viitorii elevi ar trebui să opteze pentru cursurile pe care le pui la dispoziție, oricât ești de bun ca liceu, pierzi teren în fața celor care știu să se promoveze, deși poate că nu sunt la fel de profesioniști.
Acest lucru îl cunoaște foarte bine pro­fesorul Octav Cismaşiu (foto), di­recto­rul Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu, care la orice manifestare care implică ramurile de profil strigă prezent. Recent, un grup al instituției de învățământ a fost la acțiunea de la Vața de Jos, ce a reunit exponate vânătorești, expoziție de ani­male, produse agroalimentare și gas­tro­nomice și produse locale și tradi­ționale.

Susțin ceea ce e autohton
„Liceul Tehnologic Agricol Alexandru Borza Geoagiu a fost un participant activ la acest eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local Vața de Jos, în colaborare cu Direcția pentru Agri­cul­tură Județeană Hunedoara și GAL Țara Zărandului. Încurajăm pe toată lumea să susțină producătorii locali și să con­sume produse tradiționale românești. Acestea nu doar că păstrează vii tradiția și cultura noastră, dar sunt și delicioase și sănătoase. Vreau ca pe această cale să mulțumim pentru invitație și venim cu îndemnul să descoperiți minunățiile culinare ale României, alături de noi. Orice târg, expoziție sau acțiune de a­cest gen este binevenită, așa că ono­răm, cu mare drag, invitațiile viitoare. Un liceu nu trebuie să se izoleze și să se rezume la a face lucrurile din pix, mai cu seamă dacă e vorba de unul care pre­gătește specialiști care au multe de învățat din practică. Nu cred că menirea noastră este una de a învăța teorie”, a co­mu­ni­cat profesorul Octav Cismaşiu, di­rectorul Li­ceului Tehnologic Agri­col „Alexandru Borza” din Geoagiu.