„Libertate, libertate, nu arest la domiciliu!”

Toată România este un protest. Oamenii s-au săturat de restricţiile care nu aduc rezultate privind pandemia cu noul virus

Sorina Popa

Revoluţie, revoluţie! Asta strigă românii care ies în stradă în această perioadă. Sunt zilele actualei guvernări numărate? Vom vedea. Cert este că bulgărele s-a rostogolit şi ieri au avut loc proteste în foarte multe oraşe din ţară. Oamenii s-au săturat de restricţiile impuse, au cerut demisia lui Raed Arafat, a guvernului şi au strigat că „ne-am săturat să fim conduşi de hoţi. Libertate, libertate!”.

Nebunia a pornit în noaptea de duminică spre luni
Totul a început în noaptea de duminică spre luni, când românii s-au organizat cum au ştiut ei, pe reţelele de socializare, prin telefon, şi au protestat în câteva oraşe. Ei bine, de ieri a pornit nebunia. Nu se mai poate aşa, au strigat participanţii la proteste. Întrebarea este dacă forţele de ordine vor trece la represalii?

„Hoţii! Hoţii!”
În judeţ, protestul a fost organizat de membrii or­ganizaţiei AUR, conduşi de Tiberiu Claudiu Bârstan. Liderul judeţean al AUR a declarat că „sun­tem aici pentru o ţară altfel. Nu o vrem săracă, umilă şi vândută. Afară cu trădătorii de neam şi ţară”.
Protestatarii au strigat “Libertate! Libertate!, Hoţii! Hoţii! Nu vrem să fim conduşi de hoţi! Ro­mânia, trezeşte-te!, Libertate, nu arest la domi­ciliu! Protestatarii au pornit din Piaţa Victoriei, din faţa Casei de Cultură şi au ajuns în faţa sediului Prefecturii, după ce au defilat pe bulevardele din centrul municipiului,

Cer soluţii reale
Unii participanţi aveau măşti pe faţă, alţii, nu. Liderul judeţean al AUR, Tiberiu Claudiu Bârstan, a declarat că a fost organizat şi la Deva acest pro­test, „din cauza măsurilor abuzive luate de gu­ver­nanţi împotriva populaţiei. Premisele arată că ne vom îndrepta către un haos social şi economic. Guvernanţii iau măsuri împotriva românilor. Spitalele, şcolile, de fapt, toată ţara sunt în avarie. Vrem să-i sensibilizăm pe cei care ne conduc, să vină cu soluţii reale pentru criza prin care trecem, să lucreze pentru români, nu împotriva lor. Lumea e nemulţumită şi pe bună dreptate. Guvernanţii nu au soluţii, din păcate. Suntem la capătul răbdării”.

Comandantul suprem
Protestatarii au cerut demisia comandantului acţiunii, a lui Raed Arafat, vinovatul numărul 1 în opinia celor care au ieşit în stradă.
Proteste au fost organizate peste tot în ţară. România stă pe un butoi de pulbere şi nu ştim ce ne va aduce ziua de azi. Unii au fost luaţi pe sus de jandarmi, deoarece nu aveau mască la protest, alţii au fost ridicaţi de pe stradă şi duşi la secţia de Poliţie. Un haos total. Ce ne aminteşte de eve­ni­mentele din 1989, când aşa au luat amploare manifestaţiile împotriva regimului comunist.
Ce face guvernul? Premierul spune că românii pot protesta atâta timp cât nu încalcă legea. Arafat zice că restricţiile se menţin. Şi, colac peste pupăză, Executivul vrea să adopte o orodonanţă care prevede scutirea medicilor nespecializaţi pe pneumologie, care tratează pacienţii infectaţi cu coronavirus potrivit protocolului oficial, de a fi traşi la răspundere pentru administrarea tratamentului. Dar, cum aşa, pentru că medicii nu dau tra­tamentul lor, există o schemă care se aplică pen­tru toată lumea ajunsă acolo.

5 comentarii la „„Libertate, libertate, nu arest la domiciliu!”

 • 30 martie 2021 la 3:46
  Permalink

  România este condusa de Klaus nu de Arafat!

 • 30 martie 2021 la 8:19
  Permalink

  Felicitari , Sorina. L-as invita pe liderul AUR din Deva , sa viziteze ATI cu
  de bolnavii COVID, apoi sa demonstreze. Cata lipsa de discernamant si dezinformare.

 • 30 martie 2021 la 8:25
  Permalink

  Incompetenta in epidemiologie si in aritmetica conduce actiunile impotriva Covid : 1) Daca reduci orele de cumparaturi la aceleasi necesitati de aprovizionare evident cresti aglomeratia si infectarile . 2) Nu exista nici o dovada ca virusul circula noaptea ca hotii . 3) Specificatiile tehnice ale mastilor arata ca retin particule de peste 3 microni iar virusul este de peste 25 de ori mai mic ( adica are circa 120 de nanometrii ) . In afara de protectia impotriva stropilor persoanelor bolnave masca nu are nici o eficienta . Adica o minge in poarta goala ! Sunt alte masuri care trebuie luate inceptand cu testarea extinsa si ce recomanda OMS (de fapt ce recomanda primavara trecuta 🙂 ) https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public

 • 30 martie 2021 la 8:50
  Permalink

  Si din nou indemnul haideti la ATI! Stiti ceva dl V. Nicula? Libertate si democratie inseamna sa nu fim de acord cu dvs! Va amintiti gripa din 1996? Eu da, a fost o transmisie comunitara si nimeni nu ne-a inchis in case!!! Asa ca mai folositi si creierul si sa nu uitam DEMOCRATIE INSEAMNA SA NU FIM TOTI DE ACORD atunci este DICTATURA!. Ceea ce traim noi aici si in Europa este dictatuta sanitara!!!

 • 30 martie 2021 la 9:57
  Permalink

  „Artimetica” jurnalistica: 1 din 6-7000 de romani protesteaza = Toata Romania este un protest! Foarte tare ziaristica asta!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare