Politica si administratie

Liberalii scad, scad în sondaje

Adriana Năstase

Imediat după debarcarea PSD de la gu­vernare și preluarea Palatului Victoria, PNL era cotat cu 38 la sută (ianuarie 2020). Pe Stânga, după înfrângerile usturătoare din alegerile europarlamentare și prezidențiale, condamnarea lui Liviu Dragnea și pierderea guvernării, social-democrații se aflau în reconstrucție la o cotă de 27 la sută.

A ajuns la 20 la sută
Odată cu venirea la putere, liberalii au în­ce­put să piardă constant din încrederea elec­to­ratului, procesul venind și pe fondul apariției epidemiei de coronavirus. Astfel, după 10 luni de guvernare, PNL a scăzut în sondaje și PSD a recuperat din terenul pierdut, consecința fiind că cele două partide au ajuns la aceeași cotă de încredere, aceea de 32 la sută din intenția de vot (octombrie 2020). Ulterior, social-de­mo­crații au trecut pe primul loc înaintea libe­ralilor în intenția de vot, poziție pe care și-o păstrează și în acest moment.
Astfel, în septembrie 2021, PSD a ajuns la 35 la sută, în timp ce PNL mai are 20 la sută în sondaje.
„Un sondaj este o poză de moment și trebuie tratat ca atare. Actul de guvernare nu în­seamnă doar decizii populare, iar contextul economic internațional testează chiar și cele mai consolidate democrații.
Imaginați-vă cum ar fi arătat astăzi România cu PSD și Viorica Dancilă la guvernare…
PNL a luat deciziile corecte, în vremuri ex­trem de dificile și asta se vede în creșterea eco­nomică și în disponibilitatea la reforme concrete, pentru oameni.
Sunt absolut convinsă că în următorii ani, românii vor trăi mult mai bine și guvernarea liberală va continua și după alegerile din 2024”, a declarat deputatul Vetuța Stănescu (foto), preșe­din­tele organizației județene Hunedoara a PNL.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura