Politica si administratie

Liberalii participã la deschiderea anului şcolar

05 elevi2_jpg

Nicolle Ebner

Conducerile primăriilor şi consilierii PNL din judeţul Hunedoara vor participa, astăzi, la deschiderea oficială a anului şcolar, în calitate de părinţi, bunici sau rude, fără a susţine discursuri politice.

În calitate de părinţi, rude, prieteni…
Liberalii afirmă că trebuie să onoreze invitaţiile primite de la directorii şcolilor, dar, în acelaşi timp, vor ţine cont şi de recomandarea sindicatelor din învăţământ, de a nu politiza evenimentul. „Le-am recomandat aleşilor liberali să participe la festivitatea de deschidere a anului şcolar în calitate de părinţi, de rude şi de susţinători ai şcolilor şi liceelor pe care le au în grijă. Fără discursuri politice, pentru că nu vrem ca supărarea părinţilor şi a elevilor să se răsfrângă asupra PNL şi să ne trezim fluieraţi sau înjuraţi în locul celor care merită. Dar nici nu putem refuza invitaţiile făcute de directorii şcolilor din subordinea noastră, pe care le-am susţinut şi le susţinem financiar”, a declarat preşedintele filialei judeţene PNL Hunedoara, Mircia Muntean, menţionând că eventualele discuţii cu dascălii se vor purta în cabinetele sau clasele şcolare.

…şi fără discursuri politice
După marea cacealma a majorării salariilor cu 50 la sută (lege adoptată de parlamentarii PSD şi PDL în toamna anului trecut, dar nerespectată taman de cei care, pe seama ei, acum sunt la putere), angajaţii din educaţie refuză să mai fie subiect de campanie electorală. Astăzi, cu ocazia deschiderii oficiale a anului şcolar 2009-2010, toţi profesorii se vor prezenta la posturi, pentru a prelua elevii la clasă, dar au ameninţat că nu vor merge la careul festiv din curtea şcolii, în cazul în care vreun politician va ţine discursuri. Acesta este însă doar startul protestelor. Mâine, 15 septembrie, profesori din toată ţara vor picheta guvernul, nefiind exluse, în viitor, grevele.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura