Liberalii hunedoreni vor concurs public pentru şefia spitalului judeţean

22 martie 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Un nou motiv de scandal între liberalii şi social-democraţii hunedoreni. De data asta, concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului Judeţean din Deva le-a atras atenţia liberalilor din judeţ, care susţin că nu se respectă legea în acest caz.

„Lucrurile nu sunt transparente”
„Deşi preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Bobora, şi-a luat angajamentul ca toate hotărârile administraţiei publice judeţene să respecte principiul transparenţei, pentru a înlătura orice urmă de îndoială asupra acestora, se pare că atunci când este vorba de organizarea concursurilor publice, lucrurile nu mai sunt atât de «transparente». După ce concursul pentru funcţia de manager public al Spitalului Judeţean Deva din luna februarie a fost anulat pentru că nu a fost organizat conform legii, reprezentanţii PSD din consiliul de administraţie organizează un nou concurs, încălcând din nou legea”, se arată într-un comunicat al PNL Hunedoara.

Solicită anularea examenului
„Din dorinţa de a mulţumi membrii de partid şi de a elimina orice urmă de transparenţă, concursul se organizează în baza unor decizii ale Consiliului Judeţean care au la bază prevederi legale abrogate. Astfel, deşi concursul pentru ocuparea funcţiei de manager persoană fizică ar trebui, conform legii în vigoare să se desfăşoare public în vederea asigurării transparenţei procedurii de selecţie, iar candidaţii să susţină public un proiect de management pe o temă aleasă din cinci domenii prioritare ale managementului spitalicesc şi adaptate la problemele spitalului unde este organizat concursul, conform regulamentului publicat pe site-ul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, acesta se desfăşoară în baza Dispoziţiei nr. 353/2010 a Consiliului Judeţean Hunedoara, dispoziţie care a fost elaborată în baza unei legislaţii abrogate prin  Ordinul nr. 1560/2016 a Ministrului Sănătăţii, publicat în Monitorul Oficial nr.1073 din 30 decembrie 2016. Partidul Naţional Liberal solicită consiliului de administraţie anularea concursului pentru funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva din luna aprilie, având în vedere nerespectarea legii privind regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager persoană fizică din spitalele publice, elaborarea unei noi dispoziţii în concordanţă cu legislaţia actuală şi apoi organizarea concursului în concordanţă cu aceasta”, se adaugă în comunicatul PNL Hunedoara.
Conducerea CJ Hunedoara şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean din Deva au declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că vor veni astăzi cu un răspuns privind acuzaţiile pe care le aduc liberalii.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. viorica spune:

    Doamne,doamne,ce haos la acest spital! Nu se cunosc deloc legile in vigoare1 Ce fel de juristi aveti? Ce fel de sef de personal aveti? Mai mare rusinea pentru un spital cu care unii se lauda! Aduceti in fruntea spitalului o asistenta medicala care cica a facut dreptul,o detronati ,puneti omul lui Molot interimar,jurist si asta,pana la concurs,care se tot taraganeaza! In interesul cui o astfel de debandada? Interimar manager,interimar,director ingrijiri,interimar,director economic,interimar sef de personal…Ce face PSD ul asta mult laudat? De ce nu si doreste oameni competenti? Pe cand director medical interimar????

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Simpozion internaţional, organizat la muzeul din Deva

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva (MCDR), cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, organizează în perioada 23-25 martie 2017, cea de-a...

Potrivit deputatului PSD Natalia Intotero, Granturile pentru bursieri, accesibile din al doilea trimestru

Deoarece Şerban Constantin Valeca, ministrul Cercetării şi Inovării, a prezentat în şedinţa de Guvern din 23 februarie 2017 nota unui...

Contabilul şef de la teatrul din Petroşani se joacă cu conducerea judeţului

Problemele nu se mai termină la teatrul din municipiul Petroşani. După ce Nicoleta Bolcă a demisionat, se pare că au...

Închide