Liberalii hunedoreni n-au probleme cu „decalogul” Alinei Gorghiu

05 Bogdan TimpauNatalia Bumbac

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a făcut publică lista cu criteriile pe care liberalii intenţionează să le aplice în selecţia candidaţilor pentru alegerile locale din 2016. Setul de 10 reguli a fost trimis către organizaţiile judeţene, pentru ca liderii locali să-şi exprime opiniile faţă de propunerile stabilite de conducerea centrală.
Conform criteriilor de integritate ale liberalilor, printre candidaţii la alegerile locale nu se vor regăsi traseiştii, dar atenţie, este vorba de cei care se află la a treia trecere de la un partid la altul, cei care au făcut-o o singură dată, au scăpat. „Să nu îşi fi schimbat apartenenţa politică, astfel încât să fie candidat pentru al treilea partid politic, altfel decât prin fuziuni”, se arată în Decalogul liberalilor. Totodată, candidaţii nu vor trebui să aibă datorii la bugetul local, mai vechi de un an, pe persoană fizică. Aceştia vor trebui să aibă cazierul curat, ba mai mult, să nu fie acuzaţi sau judecaţi în dosare penale, mai ales pentru acuzaţii de corupţie. O altă regulă stabilită de liberali va fi ca pretendenţii la a candida pentru funcţii în administraţie să nu fi avut în trecut atitudini discriminatorii, declaraţii rasiste, xenofobe etc. Să nu fi fost depistaţi cu fals în declaraţii de avere sau interese, în situaţii de incompatibilitate şi conflict de interese şi să nu fie acuzaţi de plagiat.
Potrivit copreşedintelui PNL Hunedoara, Bogdan Ţîmpău, criteriile propuse de liderii de la centru nu afectează cu nimic lista cu candidaţii pe care-i vor propune pentru alegerile locale din 2016. Asta, pentru că nici unul dintre ei nu intră sub incidenţa acestor acuzaţii. „Este o propunere de criterii pentru Comitetul Naţional Executiv care va avea loc în 11 decembrie, care vor fi asumate şi vor deveni obligatorii pentru membrii PNL, după ce vor fi analizate de organizaţiile judeţene. Nu avem probleme pe care să le cunosc cu membrii organizaţiei PNL Hunedoara. Sunt reguli care ar trebui să fie asumate şi de către alte partide. Pe noi ne ajută foarte mult aceste criterii, luni vom avea şedinţă de Birouri reunite, la care le vom discuta”, a precizat copreşedintele PNL Hunedoara.

2 comentarii la „Liberalii hunedoreni n-au probleme cu „decalogul” Alinei Gorghiu

 • 4 decembrie 2015 la 12:52
  Permalink

  Liberalii ?!, gasca de acum !??
  Am votat constant 25 de ani cu acest partid in speranta ca poate, macar va incerca, mai mult dacat ceilalti sa-si revina. NU a reusit.
  Domnilor, in VIATA MEA eu NU voi mai merge la vot.
  Asta pentru ca timp de 25 de ani, pana la urma, am invatat un lucru:
  pe politcieni ii intereseaza doar numarul votantilor, nu cu cine voteaza ei,
  ca aliantele oricum le fac ei,
  si in 25 de ani LA NICI UN SCRUTIN NU S-A RESPECTAT NIMIC DIN VOINTA alegatorului.
  Deci Bogdane, si voi toti care va dati jmecheri, din toate partidele, fugiti cu cercu’.
  Mie GREATA profunda de voi. De toti.

 • 5 decembrie 2015 la 17:07
  Permalink

  Cred ca un sondaj de opinie inainte de stabilirea listelor ar produce multe multe surprize

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.