Liberalii din Deva şi-au completat echipa de conducere. Tiberiu Balint revine în prim-planul politicii locale

Sorina Popa

Sâmbătă, liberalii deveni şi-au completat echipa de conducere, votându-i pe membrii noului birou politic local, cu excepţia preşedintelui Florin Oancea, ales într-o adunare precedentă.

Conferinţa de alegeri a adunat un număr mare de liberali. Noul Birou Politic Local al PNL Deva are nume noi, dar şi vechi, iar surpriza cea mai mare a fost revenirea lui Tiberiu Balint în “lumina reflectoarelor”, el candidând pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei PNL Deva.

Mesaj de unitate de la Oancea
De altfel, Balint a şi primit un număr foarte mare de voturi, 98 din 101 voturi exprimate, devenind prim-vicepreşedinte al PNL Deva, alături de doctorul Ioan Petru, ales şi el prim-vicepreşedinte, tot cu 98 de voturi. De asemenea, au fost desemnaţi opt vicepreşedinţi, printre care Irinel Faur, Sebastian Bara, Dan Magheru. Un număr de 18 membri completează noul birou politic local, printre aceştia fiind aleşi Adrian David, Vetuţa Stănescu, medicul legist Dan Mărculescu, Gheorghe Ludoşean, administratorul public al Devei, Vasilică Potecă, avocata Doris Visirin. Ca membri supleanţi au fost aleşi 15 liberali.
”Aş vrea să vă transmit un mesaj, care să fie direcţia pe care să mergem în următorii ani. Dacă avem o direcţie clară, dacă ştim ce paşi avem de făcut, este bine. Dacă suntem uniţi, vom câştiga. Obiectivul pe care mi l-am asumat este ca în perioada următoare să redevenim organizaţia care am fost odată, printre primele trei organizaţii la nivel naţional. Primul test vor fi europarlamentarele, apoi alegerile prezidenţiale, şi localele în 2020. Noul birou politic local este format din personalităţi, oameni din diferite domenii de activitate, care vor să se implice în viaţa politică, medici, arhitecţi, avocaţi, profesori. Ei sunt vectori de imagine pentru PNL. Sunt convins că vom câştiga toate bătăliile politice de acum încolo. Mă bucur că Tibi Balint a revenit. Este un foarte bun organizator. Ajutorul lui este extrem de important şi sunt sigur că se va vedea, în rezultatul votului, implicarea lui va conta enorm”, a spus primarul Florin Oancea, preşedintele organizaţiei municipale Deva a PNL.

”Facem compromisuri pe care nu ni le dorim”
”Am fost doar un paratrăznet care am atras aprecierile, pentru că succesul a fost al echipei (n.r.-câştigarea postului de primar al Devei în anul trecut). Este nevoie, într-adevăr, de unitate. Adversarul nostru nu este înăuntrul partidului. Unitatea se manifestă prin faptul că acum se află în sală toţi cei cinci preşedinţi foşti ai PNL Deva, Petrui, Oancea, Faur, Pasc şi subsemnatul. Un alt preşedinte a decedat, iar altul se află acolo unde îi este locul, în PSD. Din membrii noului Birou Politic al PNL Deva vor fi cei care vor conduce administraţia locală, dar şi cea judeţeană. Avem Primăria Deva, dar nu e suficient, deoarece lupta din Consiliul Local este acerbă şi facem compromisuri pe care nu ni le dorim. Va trebui să avem primar, dar şi un viceprimar la Deva, precum şi o majoritate în Consiliul Local. Vă asigur de sprijinul meu, dar de asemenea, vă rog să vă implicaţi. Nu sunt adeptul unor unanimităţi, ci al unei dezbateri serioase şi a unor decizii luate democratic. Este obligatoriu să avem o disciplină de partid”, le-a spus Tiberiu Balint colegilor din PNL Deva.
”Când am acceptat să preiau conducerea organizaţiei judeţene a PNL, mi-am dorit să readucem membrii care au fost înlăturaţi din partid. Tiberiu Balint a revenit în conducerea liberală şi cred că PNL este pe un drum bun”, a spus deputatul Lucian Heiuş, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.