ActualitateFlash

Liber la disponibilizări

Carmen Cosman

Disponibilizările de la Termocentrala Mintia şi Compania Naţională a Huilei Petroşani au fost aprobate de guvern, iar persoanele care vor părăsi sistemul vor beneficia de plăţi compensatorii.


De la Mintia, urmează să plece 300 de angajaţi, dintre care 100, în luna septembrie, iar restul, anul viitor. „Societatea se află într-un program de restructurare pentru eficientizarea activităţii. Având în vedere noile investiţii care sunt în derulare, programul de restructurare cuprinde 300 de persoane, dintre care 100 vor pleca în septembrie şi 200 în anul viitor. Restructurările se fac după un criteriu de evaluare a personalului”, a declarat Mircea Borca, directorul Termocentralei Mintia. Astfel, au fost luate în calcul, în principal, persoanele aflate aproape în prag de pensionare şi cei care au avut în intenţie să părăsească firma. „Noi am încercat să evidenţiem acele posturi care, practic, se justifică a fi restructurate şi restructurarea se face în acest sens”, a mai spus Borca. Pe lângă cele 300 de persoane ce vor fi disponibilizate de la Mintia, alţi 900 de angajaţi vor pleca de la Compania Naţională a Huilei Petroşani. Măsurile fac parte din planul de acţiuni asumat de Guvern prin Acordul cu FMI/BM/CE şi sunt incluse în programele de restructurare propuse de operatorii economici.

One thought on “Liber la disponibilizări

  • Sa fie untiate frateasca intre CNH-Mintia-Paroseni. De ce oare la SNLO Gorj (Condescu)nu sau facut si nu se fac nici acum disponibilizari o fi Berceanu si Videanu care conduc din umbra Ministerul Economiei prieten cu Condescu.La SNLO sau sters datoriile odata in decembrie 2006 si acum au iarasi datorii dar paradoxal au bani sa sponsorizeze echipa de fotbal Panduri.Lignitul din Gorj este slab calitativ si distrunge mediul inconjurator cu defrisarile din cariere iar reimpaduririle costa mult si se fac doar 8% din necesar.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura