Sport

Lecţia de viaţă a lui Jose Mourinho. Care e cheia succesului său: „Să nu te saturi niciodată, indiferent de vârstă!”

Managerul Romei, Jose Mourinho (59 de ani), declară în interviul din Forbes că „raporturile umane sunt cel mai impor­tant lucru. Trebuie să-ți cunoști jucă­torii, te urmează doar dacă cred în tine”.

Fiecare să se simtă important
Aflat în vacanță, Jose Mourinho a lăsat deoparte discuțiile despre mercato și tactică și a vorbit despre latura psiholo­gică în fotbal. Managerul Romei a dez­vă­luit din secretele performanțelor reușite în carieră, ultima fiind Conference League cucerită luna trecută:
„Cine știe doar fotbal nu știe nimic des­pre fotbal. Cel mai important e să gestionezi raporturile umane, doar dacă jucătorii cred în mine și nu îi dezamă­gesc, atunci mă urmează. Nu sunt toți la fel, au moduri diferite de a comunica și a se motiva. Și de aceea trebuie să-i cunoști pe toți foarte bine. E esențial să creezi o empatie cu individul și să-l faci pe fiecare să se simtă impor­tant, o parte din echipă. Ușor de zis și greu de făcut”.

„Am o relație bună
și cu stresul, nu e bine
să nu-l simți, dar nici
să-l lași să te afecteze”
Portughezul de 59 de ani are o rețetă a succesului pe care-o aplică având rezultate. „Să nu te saturi niciodată, să vrei mereu mai mult, să nu renunți. Și asta nu are nici o. legătură cu vârsta, e o chestiune de personalitate”.
Cel supranumit cândva „The Special One” a vorbit și despre cum își face strategia: „Reduc imprevizibilul în tot și riscurile care există într-o partidă pre­gătindu-ne cât mai bine. E nevoie să iei decizii dificile, trebuie să te bazezi pe analizele și sentimentele tale uneori, să te încrezi în alții. Am o relație bună și cu stresul, nu e bine să nu-l simți, dar nici să-l lași să te afecteze prea mult”. Mourinho are 26 de trofee câștigate în ca­rieră cu șase echipe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.