Laurenţiu Nistor: Sunt şanse mari să preluăm Termocentrala Mintia la Consiliul Judeţean

23 februarie 2021 | 6 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a fost ieri, la discuţiile cu mi­nis­trul Energiei, Virgil Popescu, pentru preluarea Termocentralei Mintia. La discuţii au participat şi prefectul de Hunedoara, dar şi lideri sindicali. MESAGERUL HUNEDOREAN a aflat de la liderul social-democraţilor din judeţ care au fost rezultatele acestor discuţii şi dacă sunt şanse ca Ter­mocentrala Mintia să fie preluată în admi­nis­trarea Consiliului Judeţean Hunedoara.
„Am discutat cu ministrul Energiei despre pre­luarea Termocentralei MIntia. Acesta a fost de acord cu patru din cele şapte condiţii pe care noi le punem pentru a prelua termocentrala. Săp­tă­mâna viitoare vom mai negocia. Eu zic că avem şanse să preluăm administrarea Termocentralei Mintia”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor, pentru cotidianul nostru.

Condiţiile solicitate pentru preluarea termocentralei la judeţ
Iată care sunt cele şapte condiţii puse de con­du­cerea CJ Hunedoara pentru preluarea termocen­tralei: 1. Preluarea tuturor activelor energetice exis­tente, ca un întreg (terenuri, mijloace fixe, in­ves­tiţii în curs, stocuri de material şi piese de schimb, licenţe) libere de sarcini şi fără datorii; 2. Preluarea întregului personal care îşi desfăşoară activitatea în cadrul termocentralei MIntia, inclusiv a personalului din executivul CEH, provenit de la ter­mocentrala Mintia. Această preluare a per­so­nalului este necesară având nevoie de specialişti cu experienţă în domeniu pentru continuarea acti­vităţii, motiv pentru care considerăm că nu trebuie iniţiate demersuri în scopul disponibilizărilor co­lective până la data preluării; 3. Modificarea legii energiei electrice; 4. Implementarea unei scheme de sprijin pentru perioada în care Consiliul Jude­ţean nu va putea sprijini financiar termocentrala, deoarece acest lucru poate fi prevăzut doar în bugetul de venituri şi cheltuieli al anului viitor; 5. Reluarea imediată, de către actuala administraţie, a demersurilor necesare reproiectării instalaţiilor în vederea trecerii pe cărbune cu conţinut redus de sulf şi cenuşă, în scopul conformării la normele de protecţie a mediului; 6. Iniţierea de către Pri­măria Deva a demersurilor pemntru realizarea unei surse alternative de energie termică pentru perioada sezonului cald, care să asigure apa caldă menajeră prin utilizarea energiei solare amplasată cât mai aproape de locul de consum; 7. Acordarea unui termen de graţie necesar pentru im­ple­men­tarea soluţiilor în vederea obţinerii tuturor licen­ţelor şi autorizaţiilor necesare funcţionării capaci­tăţilor energetice care vor fi preluate.

„PSD nu a închis nici o mină”
Tot ieri, liderul PSD Hunedoara a susţinut la sediul central al partidului o conferinţă de presă.
„În toată guvernarea de după 1990, PSD nu a închis nici o mină în Valea Jiului. Din cele 11 mine care existau în Valea Jiului, astăzi mai sunt 4, dintre care 2 pe închidere şi 2 în funcţiune. Ce am făcut noi, guvernarea PSD, numai în ultimii 4 ani. Pe PNDL 1, pentru Valea Jiului am avut proiecte în valoare de 13,5 milioane de lei, pe PNDL 2 am avut 21 de proiecte în valoare de 75,8 milioane de lei, proiecte finanţate din fonduri nerambursabile, prin Consiliul Judeţean Hunedoara, în valoare de 505 milioane de lei şi investiţii făcute de CJ Hunedoara în zonă de 9,5 milioane de lei. Pe noi ne-a interesat acest lucru şi la orice nemulţumire a minerilor am avut curajul să mergem în faţa lor, să stăm de vorbă cu ei. Pe vremea PSD nu se în­târzia cu salariile minerilor”, a afirmat Nistor, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD.

„Probabil nu au avut cizme să intre în mină”
El a adăugat că actuala guvernare nu a fost interesată de problemele pe care le-au avut minerii în ultima vreme şi a refuzat să stea de vorbă cu aceştia.
„Timp de 6 zile, în Valea Jiului, minerii şi populaţia şi, mai ales, familiile minerilor, au suferit un lucru extraordinar de greu, ajungând până să se închidă în mină. Peste 100 de mineri s-au închis în mină, (…) din cauză că actuala guvernare nu a vrut să stea de vorbă cu minerii şi cred că premierul Cîţu, probabil, nu avea o pereche de cizme să îşi ia in picioare să vină la mină. Dacă venea în Valea Jiului, i le dădeam pe ale mele şi poate umblam eu desculţ, ca să nu se mur­dă­rească pe pantofi. Vreau să vă spun că această grevă a minerilor din Valea Jiului a fost un conflict spontan, pornit tocmai de la faptul că conducerea Complexului Energetic Hunedoara care nu a fost ajutată deloc de către ministrul Energiei, de către Guvern, nu le-a asigurat, din martie 2020, circa 8 milioane de lei pentru tichetele de masă şi circa 2,2 milioane de lei ceea ce reprezintă decontarea transportului, la care se adaugă vreo 9 milioane de lei salariile restante pe luna ianuarie, care trebuiau date în 15 februarie”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara.

Comentarii (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. prof spune:

  Analfabet psd-ist, o iei sa o dai la fier vechi cât de ***ând! Doamne, cum îi ții pe proștii ăștia în funcții!!!

 2. Jan spune:

  Ia-o tu Nistore ca sa-ti angajezi neamurile, prietenii si amantele. Jigodi e ce esti. Esti un hot.

 3. ATTILA spune:

  “Pe hotii marunti ii trimitem la inchisoare, iar pe cei mari ii numim in functii publice” spunea ESOP!
  Toate comentariile deranjante dar adevarate la adresa lui Nistor, vor fi sterse de aceasta presa “independenta”!!!

 4. Bolesc spune:

  fa ca si cu apa prod, angajaza tot bejanul.

 5. Tristan și Isolda spune:

  L-au terminat pe groful de la Apaprod chiar prietenii lui ,Raluca Țurcan și Florin Cuțu.Astfel a fost nevoit să le de-a viteză celor 15 “bucăți” de la Deva care cumulau pensia și salariul ,printre care VIP-urile Felicia Vlăduț,sora lui Arion,care nici nu-și mai aduce aminte de când face chestia asta și Schiau Niculina,de mai bine de un an.La Hunedoara de asemenea vreo 10 bucăți,printre care vestitele personaje de la Uzina de apă,cei veșnic buni la toate și la toți,Maicher și Dobrotă.

 6. B. Vlad spune:

  Era să uit de Voicu.Simon Voicu tătuțule! Vărul lui Gligor,care cumulează de peste 10 ani pensia cu salariul.Tineretul să plece la sparanghel,nu?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotaşii că un primar de la noi nu catadicseşte să ofere con­diţii decente pentru lucrătorii sanitari din zona lui....

Percheziţii în judeţ la traficanţi de etnobotanice

Poliţitii şi procurorii DIICOT au făcut, ieri, 27 de percheziţii în judeţul Hunedoara la per­sonae suspectate de trafic de etnobotanice....

I-au furat protezele dentare

Cu asta s-au ales doi minori care au tâlhărit un bărbat din municipiul Lupeni. Omul avea protezele dentare în borseta...

Închide