Comunitate

Lansare de carte pentru copii

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează în 14 aprilie 2022, ora 1700, la Sala de Lectură, un eveniment editorial deosebit, adresat atât co­pi­i­lor, cât și celor care se ocupă de edu­cația și formarea lor. Marina Cernat, ilustrator de carte și tehnoredactor la Editura Karina din Deva, își va lansa cărțile „Soare iubit”, „Mica picătură” și „Povești”.

Ataşată de natură
Cu experiența sa de mamă a trei copii și cunoscătoare a metodelor Waldorf de educație a celor mici, unde „se pune accent pe ființa întreagă a copilului și nu este competitivitate, se cultivă talentele personale, se încurajează grija față de ceilalți, se studiază artele, iar materia predată este adaptată vârstelor”, cum ea însăși mărturisește, autoarea a scris aceste trei cărți din perspectiva unui om care iubește copiii, le înțelege sufletul și vrea să-i învețe cât mai multe lucruri despre lumea în care trăim.
„Marina Cernat este foarte atașată de natură, de traiul în mijlocul viețuitoarelor, în aer liber, înconjurată de cei dragi: Am avut liniștea după-amiezelor de vară, când desenam ore în șir la umbra iasomiei și m-am bucurat viu de apa proas­pătă din fântâna noastră. Iar bu­nica mea era înțeleaptă și blândă. A fost o inspirație pentru mine, și încă mai este. Cărțile pe care le va lansa Marina Cernat pot fi așezate sub semnul cuvintelor lui Antoine de Saint-Éxupery aflate drept motto al cărții ei cu povești, prima pe care a scris-o: Copilul este aidoma al­binei care adună nectarul pentru a face miere. Copilul preface totul în miere. Următoarele două cărți, ((Mica picătură)) și ((Soare iubit)), fac parte dintr-o serie intitulată ((Elemente)), care își dorește să atragă atenția asupra celor patru elemente fizice fundamentale din natură: Focul, Apa, Pământul și Aerul, prin povești, versuri și texte. La finalul fie­cărei cărți se află un text-scrisoare către oamenii mari, foarte bine docu­mentat, care prezintă elementul fizic descris în cărticică. În acest fel, adulții vor putea să răspundă la noianul de întrebări pe care cei mici le adresează plini de curiozitate. Cărțile au un aspect grafic plăcut, ilustrațiile și punerea în pagină fiind creația Marinei Cernat”, a spus Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene.

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura