Actualitate

Lacul sângeros din Japonia

Iazul de sânge de la Beppu este o atracție turistică renumită în Japonia. În timp ce călătoresc prin Țara Soarelui Răsare, turiștii privesc în acest colț cu curiozi­tate și îngrijorare. Iazul neobiș­nuit atrage și sperie în același timp.

Ce este apa roșie?
În urma activității a apărut un iaz cu apă roșie, care se află în ime­diata apropiere a iazului, într-o peșteră subacvatică. Cavitatea este um­plută treptat cu apă. Magma din apropiere aduce lichi­dul la fier­bere. Apa clocotită sub presiune intră în rezervorul roșu. Emisiile apar la intervale de 35-40 de mi­nute. Admirație amestecată cu groază – așa își descriu turiștii sen­timentele, care, în ciuda aspectului straniu al apei clocotite, vizitează de bună voie iazul Bloody Seething.

În norii de aburi
În 1924, nu departe de gheizerul subacvatic, a fost fondat orașul. Beppu este renumit pentru apro­pierea de un corp de apă care fierbe. Aburul arzător scapă de pretutindeni, ca și cum o tigaie fier­binte se află sub oraș. Legen­dele spun că sufletele păcătoșilor trudesc în asta. Numele rezervo­rului este tradus din dialectul local prin „Iad”. Înfricoșător? Desigur! Dar la urma urmei, natura umană caută să facă față pericolului, să simtă goana adrenalinei și să se familiarizeze cu necunoscutul. Lo­calnicii cred că iazul însângerat al orașului Beppu este o adevărată poartă spre iad, unde locuiesc sufletele păcătoșilor. Un fel de confirmare a acestui fapt este culoarea și temperatura rezervo­rului: după cum probabil ați ghicit deja, iazul are o culoare roșie sânge, ceea ce îi conferă un fel de halou misterios misterios. Totul se datorează oxizilor de fier dizolvați în apă, iar temperatura extrem de ridicată se datorează proximității magmei și a gheizerelor fierbinți. Nimic supranatural, dar totuși interesant și fascinant. Iazul de sânge este un loc uimitor, contras­ant, pitoresc și frumos. Acest loc este foarte popular printre turiști și acest lucru nu este deloc sur­prinzător.