Actualitate

Lacul Cinciş nu corespunde normelor sanitare

Cristina Ghenea

Medicii de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara atrag atenţia asupra zonelor de agrement în care hunedorenii aleg să se răcorească. La Cinciş, de exemplu, apele din baraj nu sunt autorizate ca ape de îmbăiere naturale.
Sute de hunedoreni profită zilnic de vremea caniculară şi iau cu asalt ştrandurile şi zonele de agrement din judeţ. Majoritatea nu ştiu, însă, cât de curate sunt apele în care se scaldă. „În judeţul Hunedoara, în zona Cinciş, apele din baraj nu sunt autorizate ca ape de îmbăiere naturale. Calitatea apei ar trebui să corespundă unor parametri microbiologici, care iau în calcul, printre altele, coliformii totali şi fecali, streptococii fecali şi bacteriile patogene din genul Salmonella“, a declarat Dumitra Ştefan, directorul DSP Hunedoara. Aceasta a mai precizat că şi ştrandurile trebuie să corespundă unor norme bine stabilite, aşa că membrii Departamentului de Control în Sănătate Publică au început deja controalele în toate ştrandurile din judeţ.

One thought on “Lacul Cinciş nu corespunde normelor sanitare

  • Ce parametri microbiologici din moment ce pe mal e plin de viloace hade si de prost gust, care mai mult ca sigur deverseaza apa menajera si canalizarea, in lac!!! Asta nu stiau smecherii care au dat autorizatii de constructie?! Da’ si daca ar fi stiut, mai draga le e spaga, nu???!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.