Lacataş pãrãseşte mişcarea sindicală

Carmen Cosman

După şase ani în care a condus Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului, preşedintele acestei formaţiuni, Zoltan Lacataş (foto), a decis să părăsească mişcarea sindicală.
Zoltan Lacataş spune că nu vrea să înfiinţeze un alt sindicat, ci să iasă definitiv din acest sistem. „Vreau să plec, pentru că fiecăruia îi vine vremea. Funcţiile acestea sunt trecătoare, rămâne numai omul. Că am făcut ceva pentru CNH sau pentru salariaţi, lumea va vorbi peste ani de zile, nu acum, pentru că e uşor să zici: măi, a plecat, foarte bine! Ştiţi cum se spune, schimbarea şefului, bucuria prostului, pentru că nu e în regulă, după părerea mea”, a declarat Lacataş. Acesta afirmă că ţinta sa nu a fost atinsă, adică includerea CNH într-una din cele două companii energetice naţionale şi, în plus, nu poate fi de acord nici cu preconizatele închideri de unităţi miniere.
„Am atras atenţia că, astăzi, salariaţii nu au cu ce lucra, însă unii au considerat că e mai bine să fiu înlăturat, să nu mai existe o voce care să spună adevărul. Vreau să plec, nu pentru a da satisfacţie, în nici un caz, celor care au părăsit LSMVJ. Ei nu au ştiut un lucru: că voi pleca în momentul în care această organizaţie va fi cu datoriile pe care le-am făcut eu la zi. Şi acest lucru se va întâmpla într-o perioadă scurtă de timp. Plec şi pentru că sunt dezamăgit de foarte multe aspecte neclare din România. De exemplu, dacă ne referim la CNH: nu avem absolut nici o direcţie, nu avem un ţel şi o gândire pragmatică şi coerentă, din partea administraţiei şi Ministerului Economiei, în ceea ce priveşte salariaţii”, a mai spus preşedintele LSMVJ. Acesta spune că, în principal, va pleca în pensie, dar are şi alte proiecte, pe care speră că le va pune în practică.

One thought on “Lacataş pãrãseşte mişcarea sindicală

  • 11 octombrie 2011 la 1:48
    Legătură permanentă

    Zoltan Lacatas,credem ca a tradat mineritul Vaii Jiului colaborand cu gorjeanul Pisc Ioan infiltrat de dusmanul Vaii Jiului Condescu in BNS.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.