Comunitate

La Zam, viaţa merge înainte

Magdalena Şerban

Primăria comunei Zam nu se poate lăuda că stă bine la capitolul finanţe, deoarece în această perioadă de recesiune economică mondială, de criză economică în România, lipsa banilor se face simţită şi în această comună hunedoreană.

„Nu ne plângem, dar facem ce putem”
„Nu stăm bine la capitolul finanţe, nu e plină visteria primăriei, dar ne descurcăm cum putem. Nu ne plângem, dar nici nu ne putem lăuda. Cu ajutorul lui Dumnezeu mergem mai departe, cu credinţa de mai bine. Cât să fie şi greu? Om da noi şi de lucruri mai bune. Ne-am descurcat cum am putut şi aşa vom face şi în continuare. Cu bani din bugetul propriu, cu bani de la Consiliul Judeţean, tot am reuşit să mai facem câte ceva“, ne spune, Gheorghe Sicre (foto), primarul comunei Zam.

Priorităţi: drumurile şi şcolile
Drumurile comunale care străbat principalele patru, din cele 13 sate ale comunei – Zam, Pojoga, Sălciva şi Almaş Sălişte – sunt o prioritate. „Lucrările nu sunt finalizate. Mai avem de reparat porţiuni semnificative din drumuri, pentru că suntem condiţionaţi de bani, dar modernizarea acestora este una dintre priorităţile mele, aşa că trebuie să termin. În următoarea sesiune, vom depune şi noi proiecte pe Măsura 1.5.2., pentru repararea drumurilor vicinale, astfel încât, să înlesnim gospodarilor din comună accesul la terenurile agricole şi la păduri”, declară primarul Gheorghe Sicre.
,,Acum, ne pregătim de şcoală, spune edilul şef. Am asigurat necesarul de lemne şi am zugrăvit cele cinci şcoli (patru primare şi una gimnazială) şi cele trei grădiniţe. Le-am asigurat confortul necesar şcolarilor. Lor nu le rămâne decât grija învăţatului‘’, spune primarul din Zam.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura