La Zam, Moş Crăciun a fost ajutat de sponsori

Magdalena Şerban

Copiilor până la clasa a VIII-a, din comuna Zam, Moşul le aduce pachete de sărbători. Asta, datorită unor oameni cu inimă bună, care ştiu că indiferent de circumstanţe, cei mici trebuie să-şi trăiască vârsta şi să se bu­cure de frumuseţea copilăriei.
„Mulţumim mult reprezentanţilor SC Mar­mosim S.A şi S.C Carmeuse Holding SRL, datorită cărora şi în acest an, copiii din comuna noastră se pot bucura de darurile lui Moş Crăciun. Pachetele vor fi duse acasă la fiecare, de către noi cei de la primărie. Am considerat că e de bun-simţ să facem asta, cu toate că e pandemie. Vom respecta normele sanitare şi totul va fi bine. Sunt aproximativ 150 de pachete. Există iluminat festiv (în special în localitatea de centru) pentru a marca sărbătorile măcar din acest punct de vedere, însă ne rezumăm la atât, deoarece să plecăm la colindat sau să fim colindaţi în cete, după datina străbună, nu se mai poate. De asemenea, câte un banner luminos cu urări există în fiecare sat. Poate că dubaşii ne vor ura cele bune, însă în mediul online. Se pare că este singurul liant de comunicare şi perpetuare a obiceiurilor, la ora actuală. Să sperăm ca se va întâmpla doar în 2020, iar de la anul vom fi lăsaţi să ne comportăm normal, nu după reguli ce ne distanţează. În egală măsură, suntem conştienţi că doar aşa vom stopa virusul, iar boala va înceta să mai facă ravagii “, a afirmat Sorin Nistor (foto), primarul din Zam.
Pe de altă parte, acesta a mai precizat că ta­xele şi impozitele pentru 2021 nu vor fi ma­jorate, rămânând doar să fie actualizate la rata inflaţiei, conform prevederilor Codului Fis­cal. Plăţile în cazul persoanelor cu handi­cap şi a însoţitorilor lor au fost onorate, fiind aduse la zi. Speranţa administraţiei publice este, în con­tinuare, ca restanţierii să-şi achite dările măcar acum, pe ultima sută de metri din an. Unii nu au făcut-o din cauza schim­bărilor eco­nomice cu care se confruntă pe pe­rioada pandemiei, alţii poate că au rămas fără loc de muncă, iar alţii au neglijat pr­o­ble­ma, pur şi simplu. ,,Mi-aş dori să închei prin a transmite gânduri bune comunităţii, colegilor, colabo­ra­torilor, autorităţilor şi tuturor locui­torilor jude­ţului Hunedoara. Să dea Dumne­zeu să fim sănătoşi şi să ne regăsim puterea de a învinge greutăţile atunci când soarta ne încearcă. Mulţi ani buni şi un Crăciun binecuvântat“, a trans­mis primarul comunei Zam.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare