La Veţel, satul şi capela

05 Ioan Hentiu primar Vetel (2)Magdalena Şerban

Cu eforturi financiare susţinute din bugetul local, mulţi primari hunedoreni au considerat că este timpul să ridice capele pentru comunitatea pe care o reprezintă. La Veţel, cinci sate vor beneficia de câte un astfel de lăcaş.
„Capelele din Leşnic şi Veţel sunt finalizate în proporţie de 90 la sută şi sunt administrate de Parohiile Ortodoxe de aici. Neavând teren în proprietatea primăriei, acesta a fost pus la dispoziţie de cele două parohii, noi asigurând finanţarea construcţiilor. Capela din satul Herepeia este finalizată, iar lucrările de la cea din Vulcez sunt pe la jumătatea execuţiei. Nu am început încă, ridicarea capelei din Mintia. Am avut câteva probleme cu terenul, dar în final şi pe aceea o vom construi”, afirmă Ioan Henţiu (foto), primarul comunei Veţel. Acesta mai spune că în cazul capelelor construite integral din bugetul local şi administrate de primărie, acestea vor fi puse la dispoziţia tuturor cetăţenilor comunei, indiferent de confesiunea religioasă. În ceea ce priveşte celelalte două, adică lăcaşurile din Leşnic şi Veţel, aflate în administrarea parohiilor de aici, se speră că va fi la fel. „Cred că nu vor fi probleme, fiind construite, în cea mai mare parte, tot din contribuţia localnicilor care au plătit taxe şi impozite la bugetul comunei. Mi-aş dori să se înţeleagă, fără a ţine cont de religie, pentru că sunt cetăţeni ai aceloraşi sate şi aşa este bine”, mai spune primarul din Veţel.

One thought on “La Veţel, satul şi capela

  • 25 februarie 2014 la 15:14
    Permalink

    smecher primarul asta, tine o draguta care il alimenteaza bine cu proiecte si bani de la zonele miniere. bravo dom primar!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare