La Veţel, poştaşul nu sună de două ori, ci vine o dată pe săptămână

12 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Problemele comunităţilor mici din întreaga ţară, când vine vorba de poştaşi, se cunosc de mult timp. Însă, nimeni nu a catadicsit să ia nici o măsură, pentru că, nu-i aşa, la noi merge şi astfel. Pensionarii nu-şi primesc pensiile la timp, cetăţenii nu pot să-şi achite facturile, deoarece nu intră în posesia lor, şi uite aşa au trecut ani de când stăm şi nu face nimeni nimic pentru îmbunătăţirea situaţiei la Poşta Română.

La căminul cultural
Aşa se întâmplă şi în comuna Veţel, unde cei de la primărie anunţă locuitorii când vine poştaşul. De precizat că poştaşul vine la Veţel o dată pe săptămână, el deşertându-şi tolba la căminul cultural din centrul de comună. Primăria anunţă pe Facebook data şi ora, iar oamenii trebuie să se deplaseze şi din celelalte sate ale comunei tocmai până la căminul cultural din satul Veţel. Sătenii se adună la căminul cultural şi îşi caută facturile prin zecile de documente pe care le lasă acolo factorul poştal. O întreagă nebunie! Frumos, nu? Aţi auzit pe cineva să protesteze că nu vine poştaşul? Nu.
Astăzi, luni, 13 ianuarie, la Veţel vine poştaşul cu pensiile, iar săptămâna trecută a fost cu corespondenţa.
Situaţia de aici se regăseşte însă în aproape toată ţara. Motivul, salariile mici ale poştaşilor, ceea ce face dificilă găsirea unor noi salariaţi pe posturile respective. Şi, faptul că au de umblat mult pe la toate adresele.

Zeci de sate fără poştaş
Fireşte, situaţia cea mai gravă este în zona rurală. Romi Cărmăzan, directorul Oficiului Judeţean de Poştă Hunedoara, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că sunt zeci de localităţi din judeţ care nu au poştaş. ”Este vorba de 30 de sate, unde nu avem oameni pe post. La Veţel, dacă tot aţi arătat situaţia de acolo, poştaşul este în concediu medical de 90 de zile şi se pare că i se prelungeşte concediul. Doamna care este pe post este bolnavă. La Turdaş şi Pricaz, de exemplu, ne chinuim de vreo doi ani să angajăm pe cineva, dar nu am reuşit. Sunt salarii mici. Salariul mediu net este de 1.500 de lei. Apoi, sunt zone de munte, unde nu se înghesuie nimeni să vină”, a afirmat Romi Cărmăzan, directorul OJP Hunedoara.
Deşi de la centru s-a dat undă verde pentru noi angajări, lucrurile nu se rezolvă. Şi, pentru că nu toată lumea are computer acasă, ca să-şi achite facturile online, mai ales bătrânii, situaţia este gravă.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 13.01.2020

Cosmin Titiş, bărbat din municipiul Lupeni Pentru că magistraţii i-au prelungit mandatul de arestare preventivă pentru omor cu încă 30...

Bulina albă, 13.01.2020

Vasile Jurca, primarul oraşului Petrila Pentru că este dispus să suplimenteze contribuţia către Salvital, astfel ca modulul SMURD din localitatea...

Gura lumii, 13.01.2020

De ce ţi-e frică nu scapi! Se aplică întocmai unui fost edil din regiunea cu lămpaşe. Omul a crezut că...

Închide