Comunitate

La Vaţa, investiţiile nu se opresc

Magdalena Şerban

Cum bugetul alocat comunei Vaţa de Jos nu este prea mare, primarul de aici, Milu Folescu (foto), îşi reface socotelile, încercând să atragă bani europeni sau de la Guvern. Ceea ce şi reuşeşte.
 

Proiect de anvergură
Împreună cu Primăria Tomeşti, edilii comunei Vaţa de Jos au pus bazele, prin Măsura 322, a unui proiect integrat, în valoare de şase milioane de euro. „Momentan, ne aflăm la faza în care se aşteaptă obţinerea avizului pentru publicarea licitaţiei de execuţie pe SEAP. Între timp, se va derula procedura  pentru lucrarea de dirigenţie de şantier şi consultanţă tehnică. Proiectul vizează alimentarea cu apă şi canalizarea pentru satele aparţinătoare comunei Tomeşti şi satele Târnava de Criş şi Brotuna, aparţinătoare comunei Vaţa de Jos”, arată Milu Folescu. „Am mai depus o documentaţie la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru un proiect ce are în vedere modernizarea DC 173 (Vaţa de Jos-Ciungani), cu o valoare de un milion de euro. Un alt proiect, de 500.000 de euro, este depus la acelaşi minister şi îşi aşteaptă pronunţarea eligibilităţii. Are ca obiectiv alimentarea cu apă din sursa Peştera Prihodişte, pentru satele Vaţa de Sus, Vaţa de Jos, Prihodişte şi Basarabasa. Totodată, mai trebuie amintit şi proiectul depus pentru o staţie de epurare în Vaţa de Jos”, afirmă edilul şef al comunei Vaţa de Jos.

Programe de investiţii şi în acest an
Drumurile rămân o pioritate şi în acest an. Există în program asfaltarea unor străzi din satul centru de comună şi a unor drumuri intercomunale. De asemenea, căminele culturale din Ociu, Ciungani şi Prăvăleni vor beneficia de lucrări de reabilitare, cu fonduri de la bugetul local. Şcolile sunt şi ele la standarde europene, însă cea din Prihodişte şi cea din Ociu se vor închide de la anul, din cauza numărului prea mic de elevi. „Vom susţine, prin alocarea unor sume importante, echipa de fotbal „Ponorul Vaţa”, fruntaşă în campionatul judeţean. De asemenea, vom face modernizări la vestiarele de la baza sportivă din centrul de comună. Se mai are în vedere, revigorarea tarafului de la Vaţa şi susţinerea materială a bisericilor, mai ales ale celor nou construite (Târnava de Criş, Basarabasa), precum şi finalizarea picturii la biserica din Birtin. Vom ajuta, bineînţeles, şi biserica baptistă, fiind şi ea pe lista lăcaşelor de cult cărora le vom acorda o atenţie sporită”, mai precizează primarul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura