Comunitate

La Turdaş, viaţa se schimbă în bine

Magdalena Şerban

Când auzi de Turdaş, eşti tentat să spui că este o comună mică, în care nu se întâmplă mare lucru. Dar, odată ce îi treci pragul, observi că multe s-au schimbat în bine, în ultimii ani, de la aspectul localităţii, până la viaţa oamenilor.
 

Investiţie pe bani europeni
Declarat eligibil şi acceptat spre finanţare, proiectul depus pe Măsura 322 va fi o oază de bucurie pentru comunitate. „Prin acest proiect, vom introduce canalizarea în Turdaş, vom construi un drum de la Turdaş la Pricaz, vom reabilita Căminul Cultural din satul Spini şi vom înfiinţa un After-School în centrul de comună. Licitaţia pentru această investiţie a avut loc, iar lucrările au fost demarate. Cele 2,5 milioane de euro alocate constituie o mană cerească pentru comună’’, spune Aurel Lup (foto), primarul comunei Turdaş.

Proiecte peste proiecte
Drumurile vicinale sunt cuprinse într-un proiect depus deja pe Măsura 125, iar din cei 3.500.000 de lei primiţi pe Ordonanţa 7, se mai lucrează încă la canalizare în satul Pricaz, urmând ca în alte două localităţi (Spini şi Râpaş), să fie aplicate asemenea proiecte pentru introducerea canalizării menajere. „Documentaţiile sunt gata întocmite, investiţia fiind de fapt aprobată de ceva timp, în cadrul unui proiect depus pe finanţare de mediu. Mirarea-i că, după ce a fost declarat finanţabil, acesta a fost blocat. Nu ştim din ce motive. Ştim doar că nu vom renunţa la această modernizare”, declară primarul Aurel Lup.
    

Lemne pentru rromi
Cum rromii din comună nu par a avea soluţii salvatoare pentru a-şi asigura încălzirea locuinţelor în această iarnă, primarul s-a gândit şi la acest lucru. „Vom ajuta comunitatea rromă cu lemne pentru foc. Vine frigul, iar lipsa vreunei posibilităţi de încălzire îi poate face pe aceştia să recurgă la furturi de lemne şi la alte ilegalităţi. Îi vom ajuta cu cât putem şi noi. În rest, sănătoşi să fim, că le vom rezolva pe toate, treptat”, încheie Aurel Lup, edilul şef al comunei Turdaş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura