La Toteşti, investiţiile îşi urmează cursul

5 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Câştigate din fonduri europene ori pe axă guvernamentală, proiectele investiţionale îşi urmează cursul în comuna Toteşti.

„Am dat drumul la lucrări în ce priveşte înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit în satul Păclişa, obiectiv demarat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală – PNDL. S-a turnat fundaţia, iar termenul de implementare e de 36 de luni, contractul fiind semnat în noiembrie 2018. Aici vor funcţiona două grupe, deservind un total de 50 de copii. Este absolut necesară o instituţie de acest gen, deoarece părinţii sunt puşi în situaţia de a face naveta la Haţeg, pentru a-şi duce copiii la o grădiniţă cu program prelungit, noi neavând nici una la nivel local. Asta înseamnă bani pe transport, timp pierdut pe drum şi de multe ori, sacrificiu. Muncesc şi nu au cu cine să-şi lase copilaşii, în siguranţă, până la întoarcerea lor de la serviciu. Sunt vreo 18 cazuri, din ce ştim. Reabilitarea infrastructurii rutiere, începută din bani de la UE (un milion de euro), e realizată în procent de aproximativ 20 la sută şi continuă după ce se va termina starea de urgenţă. Sunt vizate toate localităţile aparţinătoare, fiind vorba de asfaltare, dar şi rigole de scurgere acolo unde se impune. Ar mai fi de executat o mică parte din proiectul de reabilitare infrastructură rutieră câştigat prin PNDL, fiind un program distinct. De asemenea, urmează să scoatem la licitaţie lucrările la căminul cultural din satul Reea, totul din fonduri de la UE. Din bugetul propriu avem construcţia unei capele în satul Cîrneşti, care a ajuns în faza de acoperire”, a afirmat Tiberiu Pasconi (foto), primarul comunei Toteşti.
Acesta le urează sănătate tuturor, iar pe cetăţenii comunei îi roagă să respecte cât mai serios regulile de distanţare socială, evitând deplasările inutile şi stabilirea unor contacte care nu sunt necesare în perioada actuală. Speră să se revină la starea de normalitate cât mai repede, iar românii să-şi reia activităţile fără a sta stresaţi că pericolul încă îi pândeşte la orice pas.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pregătire online şi pentru elevii Liceului Agricol din Geoagiu

Potrivit noilor reglementări anunţate de şeful statului, şcolile, grădiniţele şi universităţile nu se vor mai deschide în acest an şcolar...

De ce blochează Ministerul Sănătăţii includerea aparatului pentru testarea Covid-19, de la spitalul din Hunedoara, în programul naţional?

Telenovela cu aparatul RT PCR de testare Covid-19 de la Spitalul municipal din Hunedoara continuă. Până acum, responsabilii din Ministerul...

Mircea Davidescu, noul şef al Direcţiei Deva 2020 din primărie

De ieri, noul director executiv al Direcţiei Deva 2020 din cadrul Primăriei municipiului Deva este Mircea Davidescu (foto).

Închide