Politica si administratie

La Sanatoriul Brad, prescrierea reþetelor electronice nu creeazã probleme

05 Ionel Circo  manager Sanatoriu Brad (6)Magdalena Şerban

Anul trecut, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a informat atât publicul larg, cât şi furnizorii de servicii medicale, că începând cu prima zi din ianuarie 2013, medicii vor prescrie medicaţia numai în format electronic, obligatoriu. Astfel, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad s-a aliniat acestei reglementări.

Asistenţă la prescriere, în timp real
„Sistemul electronic de scriere a reţetelor a fost introdus în unitatea noastră începând cu 1 decembrie 2012. Pentru  pregătirea acestei acţiuni, medicii au fost instruiţi începând cu luna noiembrie, când s-a lucrat offline. Lucrurile decurg normal, până acum neconfruntându-ne cu probleme majore de nevalidare a vreunei reţete. Mai apar, însă unele erori de conexiune, dar sunt rare aceste cazuri. Reţetele sunt prescrise de cei cinci medici care sunt angajaţi la noi în unitate. În rest, pot spune că prescriptorii şi pacienţii s-au obişnuit cu acest sistem, ce permite un control mai bun din partea Casei de Asigurări asupra medicamentelor prescrise bolnavilor”, a spus Ionel Circo (foto), managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie din Brad.
Despre utilitatea noii modalităţi de prescriere, managerul spune că e una importantă. „Dacă sunt prescrise medicamente incompatibile între ele, spre exemplu, medicul este avertizat. Similar, se întâmplă şi dacă doza prescrisă pacientului este prea mare sau dacă nu se respectă regulile impuse de sistemul de decontare. De asemenea, datele pacientului sunt protejate, diagnosticul fiind codificat”, a mai precizat managerul unităţii medicale brădene.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura