Politica si administratie

La peste 100 de șantiere în Deva, Florin Oancea mai atacă un mandat de primar

MESAGERUL HUNEDOREAN l-a în­tre­bat pe primarul Devei, Florin Oancea (foto) câte șantiere sunt deschise în oraș și câți bani sunt investiți aici?

– Bugetul orașului este unul foarte mare. Îl gestionați eficient?
Florin Oancea – Bugetul este mare dar și problemele sunt pe măsură. Trebuie să fim chibzuiți, dar să și căutăm surse finan­ciare externe, și aici mă refer la fon­durile europene. Cred că în acest exer­cițiu financiar nou vom atrage cele mai multe fonduri europene din județ.

– Avem șantiere, asta e bine, că orașul se transformă. Cât mai durează șantierul din Centrul vechi, cel mai mare, dealtfel?
Florin Oancea-Într-adevăr, sunt foarte multe șantiere deschise în Deva. Anii 2022 și 2023 sunt foarte importanți pen­tru dezvoltarea municipiului nostru. Asta, pentru că deschidem noi lucrări, avem noi proiecte și acest lucru nu poate decât să ne bucure. Mai exact, vom avea în scurt timp peste 100 de șantiere în Deva.

– Lucrările la proiectul de reabilitare a Centrului vechi sunt în grafic? Le ve­ri­ficați constant?
Florin Oancea – Lucrările sunt în grafic, zilnic merg pe teren. Contractul este până în luna ianuarie 2023. Din discuțiile cu antreprenorul general am aflat că lu­crările vor fi finalizate în noiembrie anul acesta, deci cu două luni mai repede decât era planificat.

– Care este, în opinia dumneavoastră, cea mai importantă realizare din funcția de primar al municipiului?
Florin Oancea – Sunt multe realizări, dar cred că cel mai important a fost să depășesc fiecare situație de criză cu care m-am confruntat. Am avut problema transportului public local, apoi s-a închis Termocentrala Mintia, pandemia, răz­bo­iul din Ucraina. Toate acestea au pro­vo­cat, mie ca primar, dar și firmelor cu care lucrăm, probleme în aprovizionarea cu materiale. Timpul pentru asta s-a triplat. Acest lucru a produs o mare presiune, am fost nevoiți să semnăm acte adițio­nale, de prelungire a contractelor, deoa­rece firmele nu pot respecta, în aceste condiții, termenele de execuție.

– Municipiul Deva nu are un Plan Urba­nistic General. De peste 20 de ani ne chi­nuim să facem un PUG. De ce nu reușim?.
Florin Oancea – Reușim. Este adevărat, de peste 20 de ani nu avem un PUG. De când am ajuns primar am demarat toate procedurile pentru realizare Planului Urbanistic General al municipiului. Cel mai târziu, în primăvara anului viitor vom avea gata noul PUG. E nevoie de 32 de avize, de aceea a durat.

– Mai candidați pentru un nou mandat în fruntea devenilor?
Florin Oancea – Cu siguranță, da.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura