Actualitate

La Păclişa, au început sărbătorile de iarnă

Decembrie. Început de iarnă, bucurie şi speranţă pentru tinerii cu nevoi speciale, elevi ai Şcolii Speciale Păclişa, dar şi pentru cei mai puţin tineri, beneficiari ai Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Păclişa.

Poate nu întâmplător, în a treia zi a lui decembrie, Ziua mondială a persoanelor cu dizabilităţi, în fiecare an, gândul şi fapta noastră bună se îndreaptă spre cei cu care soarta a fost nedreaptă, spre cei care au cea mai mare nevoie de noi. Pentru ei, şi în acest an, la Şcoala Specială Păclişa, s-a organizat un program artistic ce a cuprins poezie, cântece şi colinde, expoziţii de artă plastică cu lucrările realizate în cadrul şcolii.
Au fost prezenţi peste 100 de elevi, tineri şi vârstnici, care, într-un decor de iarnă, special amenajat pentru ei, s-au bucurat împreună de Sfintele Sărbători care vor veni. Deoarece, urma sărbătoarea Sfântului Nicolae, toţi cei prezenţi au primit din partea profesorilor şcolii, pacheţele cu dulciuri şi, chiar dacă nu mai sunt copii, nelipsita nuieluşă a Moşului.
Au fost prezenţi la această sărbătoare primarul comunei Toteşti,  Tiberiu Pasconi, şeful C.I.A. Păclişa, Ioan Filip, preotul comunei, Daniel Ungureanu, psihologi, asistenţi sociali, referenţi ai centrului. Cu toţii s-au adresat celor din sală cu multă căldură şi dragoste. Şi ei, la rândul lor, au primit de Moş Nicolae lucrări realizate de elevi pentru sărbătorile de iarnă.
„Suntem bucuroşi că am putut aduce şi în acest an puţină lumină şi fericire pe feţele elevilor noştri. Avem în această lună şi multe alte proiecte, toate în scop caritabil cu şi pentru «copiii noştri». Este satisfacţia deplină a muncii noastre”, au fost gândurile exprimate de către prof. Nicolae Cristea, directorul Şcolii Speciale Păclişa, şi prof. Ligia Blaj, coordonatorul proiectului. (L.B.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura