La Orăştie, s-a inaugurat o nouă fabrică

Magdalena Şerban

Compania irlandezo-română Green Waste Management (GWM) a inaugurat ieri, la Orăştie, o fabrică de sortare a deşeurilor nepericuloase. La eveniment, au fost prezenţi reprezentanţi ai comunităţii de afaceri, precum şi oficialităţi locale şi judeţene.

Cea mai mare investiţie cu profil ecologic din zonă
Cu o valoare de patru milioane de euro şi o capacitate de aproximativ 125 de locuri de muncă, bazată pe o linie tehnologică olandezo-irlandeză de ultimă generaţie, în valoare de un milion de euro, investiţia inaugurată este cea mai importantă cu acest profil la nivelul judeţului Hunedoara şi totodată, prima de acest gen, realizată de societatea Green Waste Management.
“Datorită firmei Geen Waste Management, Orăştia a devenit deţinătoarea celei mai importante investiţii în domeniul activităţilor de selectare şi valorificare a deşeurilor nepericuloase. Astfel, municipiul va putea dovedi calitatea sistemului integrat de management a deşeurilor, respectând standardele de înaltă calitate europene şi oferind o serie de avantaje. În primul rând, se va reduce poluarea, prin scăderea cantităţii de deşeuri depozitate. Totodată, va fi redus necesarul de materii prime folosite în industrie. Nu în ultimul rând, se va realiza o economie notabilă la energie, deoarece prelucrarea deşeurilor reciclabile necesită mai puţină energie decât la materiile prime naturale. Iată că în Orăştie, lucrurile se mişcă bine în ceea ce priveşte problemele care ţin de protecţia mediului. Urez mulţi ani de satisfacţii reprezentanţilor firmei”, a precizat în discursul său, Alexandru Munteanu, primarul municipiului.

„Suntem ceea ce lăsăm în urma noastră“
Conducerea companiei a precizat că a ales să investească în Orăştie, deoarece zona oferă mediul ideal pentru dezvoltarea unei afaceri, atât din punct de vedere geografic, cât şi a capitalului de lucru. “România trebuie să facă progrese în ceea ce priveşte gestionarea şi reciclarea corectă a deşeurilor. Planeta nu este coşul nostru de gunoi”, a fost îndemnul adresat de Francis O”Reilly, directorul executiv al societăţii. La rândul său, Attila Dezsi, prefectul de Hunedoara, a declarat: “Foarte mulţi dintre noi se plâng de criza actuală, însă nimeni nu vede curba ascendentă a deşeurilor produse. Acestea trebuie să creeze plusvaloare aici, în judeţul Hunedoara. Pentru acest lucru, doresc să mulţumesc companiei GWM, care a ales să investească la Orăştie şi care încearcă, de asemenea, într-o formă sau alta, să educe generaţiile actuale şi viitoare, pentru a trăi în armonie cu natura şi mediul ambiental”.

Un gând despre „La Orăştie, s-a inaugurat o nouă fabrică”

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.