Categories: ActualitateFlash

Fabricã de sortare a deşeurilor la Orăştie

Compania Green Waste Management (GWM), specializată în sortarea şi reciclarea deşeurilor nepericuloase, atât domestice, cât şi comerciale, va finaliza, în această lună, lucrările de construcţie a fabricii de sortare a deşeurilor din Orăştie. Fabrica este cea mai mare investiţie cu profil ecologic din zonă, în valoare de aproximativ 4 milioane de euro şi va asigura 125 de noi locuri de muncă. Suprafaţa totală a terenului pe care se desfăşoară activitatea fabricii şi activitatea logistică este de 23.500 mp.

Pentru început, 100.000 de tone anual
Capacitatea de prelucrare a fabricii se ridică la 200.000 de tone anual, procesul de prelucrare depinzând însă de cantitatea de materii prime colectate. Conducerea GWM se aşteaptă ca, până în octombrie 2012, fabrica să ajungă la capacitatea maximă de prelucrare şi sortare a deşeurilor, pentru început, urmând a se atinge o capacitate de 100.000 de tone anual. Materia primă va fi furnizată de către firmele colectoare de salubritate din Orăştie, Hunedoara şi oraşele învecinate. Sortarea deşeurilor se va face atât manual, cât şi cu ajutorul unei linii tehnologice performante, în valoare de aproximativ un milion de euro, adusă din Olanda şi Irlanda. Produsele sortate vor merge la export.
„Am ales România, datorită poziţionării strategice în Europa. În viziunea GWM, managementul deşeurilor reprezintă o industrie dinamică, în plină dezvoltare pe plan internaţional, cu un potenţial imens, atât în ceea ce priveşte protecţia mediului, cât şi din punct de vedere comercial. De asemenea, GWM consideră această industrie ca fiind o nouă resursă pe piaţa locurilor de muncă pentru români. Suntem siguri de succesul nostru, suntem înconjuraţi de o echipă profesionistă, motivată, ceea ce va asigura calitatea activităţii noastre”, a declarat Francis O’Reilly, CEO al GWM.

Investitorii sunt optimişti
Acţionariatul companiei GWM este mixt româno-irlandez, iar executivul businessului este predominant românesc. Investitorii irlandezi au considerat, încă de la început, că pentru a asigura succesul businessului, este foarte importantă implicarea şi colaborarea cu specialişti români din diferite domenii.
„După cum ştim, România se află la începutul acestui proces, managementul deşeurilor reprezentând unul dintre sectoarele emergente de pe piaţă, cu perspective reale. Suntem extrem de optimişti în ceea ce priveşte proiectul nostru şi suntem siguri că vom avea şi sprijinul altor instituţii şi organizaţii”, este de părere Mihaiela Fetica, Business Development Manager al GWM.
Cel mai important obiectiv pe termen scurt al companiei GWM îl reprezintă maximizarea cât mai rapidă a capacităţii de producţie. Printre obiectivele pe termen lung, GWM îşi propune impunerea şi consolidarea poziţiei pe piaţa internaţională a exportatorilor de produse finite reciclabile, în special, pe pieţele din China şi Marea Britanie.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

12 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

12 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

12 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

12 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

12 ore ago