Categories: Actualitate

Staţia de sortare din Orăştie, achiziţionată de municipalitate

Magdalena Şerban

După ce Staţia de Sortare a deşeurilor menajere din municipiul Orăştie, administrată de compania SC Green Waste Management (GWM), a intrat în lichidare, Primăria municipiului a achiziţionat-o. Asta, pentru a rezolva problema deşeurilor de pe raza oraşului şi a mutării activităţii Serviciului Public de Gospodărire Locală acolo.
„Am achiziţionat staţia cu 190.000 de euro plus TVA, iar banii provin de la bugetul local. În primul rând, vrem să aducem în acest loc Serviciul Public de Gospodărire Locală, pentru că actualul sediu se află în curtea vechiului spital, în centrul municipiului. S-au achiziţionat în ultima vreme mai multe utilaje pentru acest serviciu şi necesită spaţii de depozitare. În plus, avem în lucru un proiect de modernizare a incintei fortificate a oraşului, pentru care aşteptăm aviz de la Ministerul Culturii şi care prevede demolarea anexelor în care cei de la Serviciul Public au depozitate utilaje. Prin urmare, sediul acestui serviciu trebuie relocat. Serviciul se ocupă de colectarea deşeurilor la nivel de municipiu, iar începând din 2017 se va ocupa şi de mentenanţa iluminatului public. În al doilea rând, tot aici vizăm să gestionăm deşeurile inerte. Dacă ADI Deşeuri va achiziţiona un utilaj mobil, destinat concasării unor astfel de materiale, vom putea să-l aducem şi la noi, pentru a se realiza procesul de concasare. În caz contrar, vom fi nevoiţi să cumpărăm chiar noi un asemenea utilaj. În consecinţă, deşeurile inerte, mari, provenite din construcţii, de exemplu, vor fi aduse în incinta vechii fabrici GWM, urmând să ne ocupăm de ciclul normal al acestora”, a precizat Ovidiu Bălan, primarul municipiului Orăştie.
Staţia de sortare a celor de la Green Waste Management a fost inaugurată în 2011, fiind considerată o investiţie cu capital străin, de mare perspectivă în municipiul Paliei şi în judeţ. Numai că în 2013, firma şi-a încheiat activitatea. De altfel, cei de la GWM au lăsat şi datorii financiare semnificative către administraţia locală şi SC Activitate Goscom SRL, firma de salubritate administrată de Consiliul Local Orăştie.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

11 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

11 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

11 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

11 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

11 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

11 ore ago