Staţia de sortare şi transfer a deşeurilor, în grafic

Maximilian Gânju

Lucrările la staţia de sortare şi transfer a deşeurilor menajere, care se construieşte în zona fostei mine Dâlja, din municipiul Petroşani, sunt în grafic, iar anul viitor obiectivele ar trebui să fie funcţionale. În fapt sunt două staţii situate una lângă alta şi sunt finanţate din fonduri europene în cadrul proiectului derulat la nivel judeţean „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor – Judeţul Hunedoara”.
„Staţia de sortare a deşeurilor menajere se realizează tot pe proiectul european derulat de Consiliul Judeţean, unde suntem parteneri cu toate cele 68 de administraţii publice locale din judeţul Hunedoara. Din această staţie de sortare şi transfer, gunoiul menajer va fi dus la cele două deponeuri ecologice care vor funcţiona în partea de centru şi de nord a judeţului”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi (foto).
Staţia de sortare de la Petroşani are capacitatea de 15.980 tone/an, iar cea de transfer are capacitatea de 42.600 tone/ an. După finalizarea investiţiei, costurile populaţiei pentru acest serviciu ar trebui să rămână la nivelul actual. „Aici este o discuţie legată de preţ deoarece, cu cât vom transporta o cantitate mai mică la groapa ecologică, cu atât preţul va fi mai mic. Din discuţiile pe care le-am avut cu consultantul acestui proiect, există un standard european care nu permite ca preţul gunoiului să fie mai mare decât un anumit coeficient de „suportabilitate”. Astfel, în Valea Jiului, preţul, după implementarea proiectului, nu va putea depăşi 0,62 de bani pe metru cub”, a explicat edilul şef al municipiului Petroşani.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

19 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

19 ore ago