La Mărtineşti a început curăţenia de primăvară

2 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

În această perioadă, comuna Mărtineşti se află în febra acţiunilor de ecologizare. Pe lângă adunatul deşeurilor, se zugrăvesc şi se plantează pomi, urmând să se facă şi unele decolmatări, acolo unde este necesar.

„Odată cu venirea primăverii, am organizat o acţiune de curăţare a DJ 668, cu ajutorul beneficiarilor de venit minim garantat ai comunei, adică cei aflaţi în ajutor social. De asemenea, un sprijin de bază ne-au fost şi prichindeii de la şcoala primară din satul principal. I-am înarmat cu saci menajeri, mănuşi, şi ne-am bucurat să le admirăm spiritul de echipă de care au dat dovadă. Fiind vorba şi de Şcoala Altfel, cred că ieşirea lor în teren este o lecţie numai bună de reţinut. Trebuie educaţi în spirit civic şi îndrumaţi să păstreze curăţenia nu doar acasă la ei, ci şi în spaţiul public, în comunitatea din care fac parte. Cu această ocazie, îndemn toţi locuitorii comunei să le urmeze exemplul şi să se ocupe de arealul din faţa gospodăriilor. Din păcate, nu toată lumea e receptivă, existând şi cazuri când nu se subscrie. Demersul nostru va continua ”, a anunţat primarul din Mărtineşti, Adinel Botescu.
În ce priveşte noul operator de salubritate, desemnat în urma licitaţiei organizate de ADI Deşeuri, s-a reuşit, cu implicarea administraţiei publice, semnarea contractelor individuale pentru acest serviciu, fiind rezolvate circa 95 la sută. Excepţie fac locuinţele ai căror proprietari sunt plecaţi în ţară ori prin străinătate. „Ridicarea deşeurilor se realizează săptămânal, iar tariful este cel general valabil pentru mediul rural, adică 4,19 lei. În ultimul an, vechea firmă de profil nu a mai prelungit contractul cu noi, aşa că numai bine că acum s-au limpezit apele. Pe domeniul public există coşuri stradale şi containere de colectare selectivă, dar ar mai fi nevoie de suplimentarea lor. În acest sens, am înaintat deja o adresă pentru soluţionare”, a mai spus primarul comunei Mărtineşti.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Campanie de promovare a spitalului din Hunedoara

Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara a început o interesantă campanie de promovare în mediul online a medicilor care activează...

Fundaţia Ajutaţi Copiii, o asociaţie care merită tot respectul

Poate unii dintre cititorii noştri au remarcat, poate alţii nu, că timp de mai multe zile am publicat în ziar...

Karate: Doi sportivi de la Pantera Neagră, convocaţi la lotul naţional

Doi tineri sportivi de la Clubul Pantera Neagră Petroşani, antrenaţi de Ionuţ Lascău, vor fi prezenţi la reuniunea lotului naţional...

Închide