FlashPolitica si administratie

La Lupeni, se îngheaţã în case, iar edilii vãd numai politicã

Carmen Cosman

Deşi Guvernul a alocat 500.000 de lei, pentru ca la Lupeni să poată demara furnizarea agentului termic în locuinţe, oamenii tremură încă de frig lângă caloriferele îngheţate. Chiar şi aşa, administraţia publică locală din Lupeni nu pare să aibă vreun gând să reia furnizarea agentului pentru cei care mai sunt racordaţi la sistemul centralizat.
Una zice primarul, alta administratorul public
Reprezentanţii Prefecturii Hunedoara au declarat că, în urma discuţiilor avute cu primarul Lupeniului, acesta a precizat că se lucrează la reabilitarea punctelor termice, care la ora actuală, nu pot funcţiona, încât să asigure furnizarea energiei termice şi, din acest motiv, nu s-au continuat anunţatele acţiuni în instanţă. Administratorul public al municipiului Lupeni, Gabriel Lungu, spune, însă, că, din cauza datoriilor, nu poate fi asigurată căldura, iar suma de 500.000 de lei pe care au primit-o de la bugetul de stat este prea mică pentru stingerea lor. „A fost de la început o făcătură. Statul a dat bani tot la stat, adică unei unităţi care aparţine statului”, susţine Lungu, referindu-se la faptul că banii au ajuns la Termocentrala Paroşeni, în contul datoriilor pe care le înregistra firma de interes local, Universal Edil, aflată acum în procedură de insolvenţă.
Dau vina tot pe Guvern
Administratorul public al Lupeniului nu ştie de nici un proiect de reabilitare a punctelor termice, dar ştie în schimb că acestea au mari datorii la plata energiei electrice şi a apei, fiind debranşate de la utilităţi, aşa că nu pot funcţiona. Iar datoria către Paroşeni este mult mai mare decât suma alocată de Guvern. La rândul ei, populaţia are mari datorii către firma de interes local, cifrate la peste şase milioane de lei, dar Gabriel Lungu crede că vina nu este a oamenilor, ci a Guvernului „care a sărăcit populaţia”, chiar dacă recunoaşte că sumele sunt acumulate în timp. Lungu nu îşi face, însă, prea mari probleme că oamenii îngheaţă de frig în case, atâta timp cât, spune el, „s-a dovedit că sunt localităţi foarte mari, reşedinţe de judeţ, cu alte posibilităţi financiare, care încasează lunar zeci de miliarde de lei, şi tot nu au rezolvat problema termoficării”.

One thought on “La Lupeni, se îngheaţã în case, iar edilii vãd numai politicã

  • Turnatorul la securitate Rasmerita nu mai castiga la anul alegerile ,la fel ca si colegul lui de turnatori la securitate Molot, si seful lor Antonescu alt turnator lasecuritate cu numele de cod Porumbacu ,niste hoti care sau imbogatit

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.