Comunitate

La Luncoiu de Jos, primarul Călin Dud îşi va începe al patrulea mandat în fruntea comunei

Magdalena Şerban

La Luncoiu de Sus, Călin Dud (foto), a obţinut la scrutinul de duminică 80 la sută din preferinţele alegătorilor, ajungând astfel la al patrulea mandat de primar al comunei.
„Este o mare împlinire pentru mine, pentru că atunci când atingi pragul electoral la limită, e ca şi când cetăţenii îţi dau nota 5 de trecere, dar dacă procentajul e unul mare, ai cer­ti­tudinea că eşti dorit în fruntea comunităţii. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care şi-au exprimat votul, mai cu seamă în aceste vre­muri de pandemie. Indiferent care le-a fost op­ţiunea, le apreciez spriritul civic şi vreau să-i asigur că voi fi primarul tuturor. De altfel, chiar sloganul cu care am candidat merge pe ideea de prietenie, în mine având un camarad, nu un simplu om investit să-i reprezinte adminis­trativ. Mulţu­mesc încă o dată pentru că au respectat nor­mele sanitare impuse de auto­rităţi pentru des­făşurarea procesului electoral în condiţii de siguranţă şi mai cu seamă că nu au văzut epi­sodul pandemic ca reprezentând un impe­di­ment în participarea la urne. Nu au fost pro­ble­me, iar ca pre­zenţă, faţă de 2016 au fost mai puţini cu circa o sută de par­ticipanţi”, a afirmat Călin Dud, primarul din Luncoiu de Jos.
Legat de componenţa Consiliului Local, aces­ta a spus că numără opt consilieri din partea PNL, doi de la PSD şi unul de la PMP. Mergând din casă în casă, în urma cam­paniei s-a desprins o dorinţă majoră a local­ni­cilor, aceea ce introducere a reţelei de alimentare cu apă, utilitate ce urmează să fie rezolvată prin Master Planul judeţean im­ple­mentat de Apa Prod. ,, Ne dorim foarte mult să avem apă la robinet. Fântânile au perioade în care fie seacă, fie sunt pe cale să sece. Stăm tot cu frică de câte ori ploile se lasă aşteptate. Ştiu că de la anul vor începe lucrările şi la noi. Mă­surătorile sunt făcute. Proiectul european vizează întreg judeţul şi suntem incluşi. Doar satul Podele, din pricina standardului de cost pe locuitor nu a fost cuprins, dar vom regla lucrurile cu forţe proprii, astfel încât drepturile să fie aceleaşi pentru toată lumea, indiferent în care parte a comunei locuieşte. Bineîn­ţe­les, după apă va veni canalizarea. Populaţia se des­curcă cu fose septice, deocamdată. Apoi, vrem gaz metan. În această direcţie, vom pa­rafa o asociere cu comunele Băiţa, Vălişoara şi Baia de Criş pentru a putea atinge cele 3.000 de focuri, atât cât pre­vede limita minimă de eligibilitate. Dumne­zeu să ne dea putere şi sănătate ca să reu­şim să punem în practică tot ce ne-am pro­pus. Lista e lungă şi înseamnă nu doar fina­lizarea investiţiilor aflate pe rol, ci şi acce­sarea altora, noi. Mult bine şi sănătate, tuturor”, a mai transmis primarul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura