La Ilia se amenajează un parc de 1,5 hectare

22 martie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Sorina Popa

Prin Hotărârea de Guvern nr. 1588/16 decembrie 2009, Primăriei Ilia i s-a aprobat finanţarea pentru amenajarea unui parc în localitatea centru de comună. Sumele necesare sunt asigurate în proporţie de 93,69 la sută de Administraţia Fondului pentru Mediu. Suma nerambursabilă se ridică la 995.658 de lei, iar contribuţia Primăriei Ilia este de 89.840 de lei.

Se plantează sute de arbuşti

„Banii care reprezintă contribuţia locală i-am prins de la bugetul local, deoarece Consiliul Judeţean nu ne-a alocat nici un leu pentru acest an, în vederea susţinerii proiectelor la care trebuie să participăm şi noi cu o parte din sume”, a declarat Marius Omotă, primarul comunei Ilia.

Suprafaţa totală a parcului, ce va fi situat lângă sala de sport din Ilia, va fi de aproape 1,5 hectare. Cheltuielile se referă la amenajarea terenului, branşarea la sistemele de irigaţii şi iluminat, amenajare alei, mobilier urban, locuri de joacă pentru copii, plantări a sute de arbuşti.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Incendiu la o pensiune agroturistică din Băniţa

Pompierii din cadrul Detaşamentului Petroşani s-au chinuit, ieri, ore bune, să stingă un incendiu care a izbucnit la o pensiune...

Pedeapsă de „grădiniţă”

Supărat că Minerul Lupeni a pierdut cu scorul de 0-4 meciul din deplasare cu FCM Târgu Mureş, primarul Cornel Resmeriţă,...

Miei micuţi şi puţini de sărbătorile pascale

Crescătorii de oi din Valea Jiului se plâng de iarna prelungită care a făcut ca una din sursele lor de...

Închide