La ICSH – tradiţia practicii în producţie continuă

Magdalena Şerban

Începând de joia trecută, un grup de elevi de la Liceul de Telecomunicaţii şi Lucrări Publice Hunedoara a început practica în producţie la Întreprinderea de Construcţii Siderurgice Hunedoara (ICSH).

Paşi importanţi, de la teorie la pactică
Practica împărţită în trei săptămâni, a câte şase ore zilnic, vine în sprijinul liceenilor, oferind o aplicabilitate mai profundă a tranziţiei de la şcoală, la locul de muncă, dar şi sprijin pentru adaptarea ulterioară a acestora, în câmpul muncii. Înarmaţi cu echipamente adecvate şi protecţia muncii la zi, elevii s-au alăturat muncitorilor de la secţia confecţii metalice, urmărindu-i cum şi la ce lucrează şi căutând să înveţe pe viu şi pas cu pas, tot ceea ce înseamnă asamblarea, sablarea cu alice, operaţiunile de sudură, vopsitoria etc. Totul s-a întâmplat sub coordonarea şefului de secţie, Gheorghe Crucin şi a profesorului-coordonator al grupului, Sorin Dănăilă. “De ani de zile, s-a făcut practică în acest loc, generaţie de generaţie. Avem noroc că suntem îndrăgiţi şi primiţi cu drag, de fiecare dată. Nu toată lumea e de acord, nu putem spune că toate instituţiile (în general cele care au fost ale statului, actualmente fiind privatizate) sunt încântate de acest lucru”, a precizat profesorul Sorin Dănăilă.

„Sper ca elevii să rămână cu ceva după practica făcută la noi”
Directorul general al ICSH,  Dan Dehelean, s-a arătat onorat că liceenii au ales, şi în acest an,  să-şi efectueze stagiul de practică în cadrul societăţii pe care o conduce. “Încă de la începutul activităţii sale, ICSH a fost mereu un sprijin pentru economia locală şi comunitatea hunedoreană. Ca domenii de activitate, compania realizează construcţii civile, industriale, comerciale şi edilitare; montaj echipamente industriale; confecţii metalice sudate (cu atestare internaţională), precum şi betoane şi produse de balastieră. Mă bucură faptul că generaţia tânără este interesată de o muncă pe care unii o văd prea grea sau prea puţin bănoasă, ca să o facă. Sper ca orele petrecute în secţiile întreprinderii noastre să treacă dincolo de stadiul de amintire, către cel de exemplu. Îi aşteptăm să ne mai calce pragul ori de câte ori este nevoie, fiind bineveniţi. Atât elevii Liceului de Telecomunicaţii şi Lucrări Publice Hunedoara, cât cei şi ai oricărei instituţii şcolare”, a subliniat directorul general al ICSH.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.