La Hunedoara se poate. Economie de 50.000 de lei la energia electrică

Primăria Municipiului Hunedoara a cum­părat, ieri, de pe Bursa Română de Mărfuri, (ringul energie electrică) o cantitate de 5.840 MWh, la preţ propriu de furnizare de 236 lei/MWh. Această cantitate este su­ficientă pentru a acoperi consumul de energie electrică al Primăriei municipiului Hu­nedoara şi instituţiilor aflate în subor­dinea Consiliului Local (spital, şcoli, clădiri publice, reţele de iluminat public).
Faţă de anul 2020, când preţul pe MWh a fost de 244,70 lei, Primăria municipiului Hunedoara a făcut o economie de 50.808 de lei. Parte din această diminuare provine şi din faptul că, pentru anul în curs, se estimează un consum mai mic al reţelelor şi instituţiilor publice din subordinea Primăriei, comparativ cu anul anterior. În 2020, Primăria Hunedoara a cumpărat 6.338 Mwh, cu 498 Mwh mai mult faţă de 2021.
„Mereu facem tot posibilul să econo­mi­sim banul public. De la un an la altul reuşim să scădem sumele cheltuite pentru energia consumată”, spune Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.
„Economia de 50.000 de lei vine şi din fap­tul că am înlocuit stâlpii pentru iluminat public şi, bineînţeles, am început să mon­tăm corpuri de iluminat moderne. Sunt ferm con­vins că atunci când vom avea ilu­minat public cu tehnologie LED în tot ora­şul economiile vor fi şi mai mari”, a declarat în completare edilul şef al Hunedoarei. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare