ActualitatePolitica si administratie

La Hunedoara se construiește o nouă bază sportivă. Cârcotașii nu sunt de acord

Sorina Popa

Consilierii locali din municipiul Hunedoara sunt convocați astăzi pentru votarea mai multor proiecte de hotărâri. Unul dintre acestea se referă la concesionarea unei suprafețe de teren pentru construirea unei baze sportive. Ei, de aici începe distracția. Rapid, pe rețelele de socializare au apărut cârcotașii care-i îndeamnă pe aleșii locali să nu voteze un asemenea proiect de ho­tă­râre.

Unde-i lege, nu-i tocmeală
„Dragi consilieri, opriți acest troc nesimțit în defavoarea cetățenilor pe viitor! Oare nu miroase cu schimbul de destinație între baza Constructorul și un alt teren, ca să poată face altceva la Constructorul?
Cum să renunți la terenul tău, cu proiect apro­bat de CNI, pentru o bază sportivă mo­dernă, și să beneficiezi gratuit de ea și ră­mâne a ta. Și vrei să o dai unui pri­vat?…. Societatea Civilă roagă consilierii locali să nu voteze această golănie în detrimentul municipiului Hunedoara pe termen mediu și lung”, apare pe o pagină pe Facebook.
Problema este că totul este fals în acest mesaj. Nu e vorba nici de un troc, nici măcar nesimțit, nici de vreo golănie, că nu suntem la Vaslui.
Contact, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu ne lămurește despre ce este vorba.
Despre ce este vorba? Fosta bază „Cons­truc­torul” a fost vândută unei firme private. Conform legii, pe terenul respectiv nu poate fi construit ceva nou, dacă investitorul nu ridică o bază sportivă în alt loc. Adică nu pri­mește autorizația de demolare a bazei „Constructorul” ca să-și realizeze ce dorește acolo. Și, cum unde-i lege, nu-i tocmeală, firma care a cumpărat „Constructorul” va face o bază sportivă. Unde? Pe terenul de zgură în incinta Complexului Sportiv „Michael Klein” din municipiul Hunedoara. Pri­măria Hunedoara a depus, este adevărat, în urmă cu patru ani, un proiect pentru o bază spor­tivă, dar nu s-a înaintat cu acest proiect.
„Da, este vorba de construcția unei baze sportive pe fostul teren de zgură, pe locul fostului târg de vechituri și unde în urmă cu 40 de ani se jucau meciurile de tineret ale echipei de fotbal Corvinul. Locul este într-o stare avansată de degradare”, susține edilul șef al Hunedoarei.
„Salut această investiție privată, care degrevează municipalitatea de consumarea unor bani publici pentru realizarea unei baze sportive. Remarc faptul că investiția pro­pusă aici depășește cu mult valoarea pro­iectului propus de noi, și care se referea doar la un teren sintetic de fotbal și vestiare. De data asta, se face atât terenul sintetic, omologat, cât și terenuri de tenis de câmp, o pistă de atletism și două săli de sport. Iar baza va fi dată în administrarea primăriei. Astfel, prin acest proiect municipalitatea rezolvă și pista de atletism. Subliniez, cons­trucția noului sta­dion nu are nici o legătură cu această in­vestiție. Procedura pentru realizarea noului sta­dion continuă”, a de­clarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.