La Hațeg se va deschide o fabrică de biciclete, care va avea peste 900 de salariați

Decathlon-Romania-bicicleteCompania NextCity, care asamblează zilnic 2.000 de biciclete la Reşiţa pentru grupul francez Decathlon,va începe anul viitor construcţia celei de-a doua fabrici din România în Haţeg, urmând să angajeze 950 de oameni, arată Ziarul Financiar în ediția sa online.

„Odată cu realizarea proiectului SportCity (din Haţeg, n.red.), NextCity SA rămâne într-un parteneriat strategic cu Decathlon şi, în egală măsură, deschide porţile unor noi parteneriate, atât din punct de vedere financiar, investi­ţio­nal cât şi al pieţei. Cele două unităţi de producţie vor face NextCity SA unul dintre cei mai importanţi fabricanţi euro­peni de biciclete, începând cu 2017“, spune Walter Fleck, manager formare & comunicare în cadrul companiei.

Până în prezent compania NextCity a investit 3 milioane de euro în unitatea de asamblare din Reşita şi circa 1 milion de euro într-o linie de fabricare de jante de dimensiuni variabile, cu o capacitate de 800.000 de unităţi pe an. Aceasta din urmă este o investiţie realizată în 2014.

Fabrica actuală din Reşita a obţinut anul trecut afaceri de 21 mil. lei (plus 22% faţă de 2012) şi are 350 de salariaţi. Rezultatele financiare poziţionează unitatea de producţie din Reşita pe locul patru în topul celor mai importanţi producători de biciclete din România, după Mechrom Industry (parte a grupului italian Campagnolo), Madirom Prod (compania prin care Decathlon asamblează în România biciclete în parteneriat cu NextCity) şi Eurosport DHS, subliniază zf.ro.

One thought on “La Hațeg se va deschide o fabrică de biciclete, care va avea peste 900 de salariați

  • 22 august 2014 la 10:36
    Legătură permanentă

    nu stiu de ce dar fabrica aceasta a negociat si in municipiul hunedoara dar se pare ca interesele sunt altele vezi fabeicile de cablaje

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.