La Hărău, ce se promite, se şi face

Magdalena Şerban

Se spune că gradul de dezvoltare a unei comune se măsoară în proiectele finalizate, dintre care aducţiunea cu apă şi reţeaua de canalizare cântărind cel mai mult. În comuna Hărău, acestea sunt în plin proces de realizare.

Branşamente la apă şi canal
„În perioada ianuarie-martie, au fost finalizate detaliile de execuţie, devizele şi caietele de sarcini la proiectul de branşamente la reţeaua de apă şi racorduri la cea de canalizare a satelor din comuna Hărău. Acest program a fost finalizat luna trecută, iar apoi, a fost postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, în vederea validării de către Agenţia Naţională de Reglementare a Achiziţiilor Publice. În scurt timp, urmează să se organizeze licitaţia de atribuire a lucrărilor de branşamente la cele două reţele”, a spus Dorin Ioan Jibetean (foto), primarul din Hărău.
Potrivit acestuia, costul total al investiţiei respective este estimat la 1.200.000 lei. Pentru realizarea branşamentelor, primăria a alocat 850.000 de lei, sumă încasată de la compania STRABAG, constructorul autostrăzii Deva – Orăştie, pentru concesiunea unei suprafeţe de 13,47 ha din dealul numit Dos, din satul Banpotoc. Diferenţa rămasă până la întreaga valoare a proiectului urmează să fie alocată în anii următori. Primarul Dorin Jibetean vine şi cu o rugăminte pentru comunitatea
locală: ,,Întrucât ne aşteptăm ca lucrările de branşare să înceapă în curând, îi rugăm pe toţi cei care doresc branşarea la aceste reţele să depună cerere la sediul primăriei, Compartimentul Investiţii – Achiziţii Publice”, a mai completat edilul din Hărău.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.